FIFA och UEFA stänger av Ryssland

FIFA och UEFA stänger av Ryssland

FIFA och UEFA stänger av Ryssland

Nu har det gått en hel del dagar sedan Ryssland startade invasionen av Ukraina, i ett helt meningslöst krig. Mot en nation som inte gjort annat än att driva sin egna politik och vilja. Många länder och organisationer har sakta men säkert börjat straffa Ryssland, just på grund av denna invasion av Ukraina. Många klubbar och nationer har vägrat att spela och möta lag som har med Ryssland att göra. Även inom fotbollen har man väntat på att FIFA och UEFA ska ta ett avgörande beslut om att stänga av Ryssland i alla tävlingar tillsvidare. Nu har dom äntligen tagit ett beslut om att utesluta Ryssland + Ryska spelare från FIFA och UEFA. Självklart ett tråkigt besked för Ryska invånare, men en vinst för västvärlden.

Sverige kommer inte att möta Ryssland i Playoff för VM 2022

Då Sverige kommer att behöva spela sig fram till VM i Qatar 2022, via Playoff så fanns möjligheterna tidigare att eventuellt möta Ryssland i en Playoff final. Nu blir det inte så, Polen är direktkvalificerade till Playoff finalen istället. Däremot måste Sverige vinna över Tjeckien, och sedan väntar Polen som är ett land som blivit allt bättre och bättre i fotboll. Dessutom har man Robert Lewandovski på anfallet. Senaste matchen som Polen och Sverige möttes var i EM, där Sverige vann med 3-2. Ska bli kul att se Sverige göra sitt allra bästa för att ta sig vidare till VM i Qatar 2022.

Varför blir Ryssland uteslutet ur FIFA och UEFA just nu?

Det hela handlar alltså om Rysslands invasion av Ukraina, utan några som helst grunder för att starta ett krig. Ryssland har gått över många gränser och struntat i lagar och regler över hela världen. Då ska man inte heller få spela alla fina och nationella tävlingar inom fotboll heller. Det är ingen som egentligen vet hur länge en sådan avstängning kan pågå, eller om det blir för alltid. Men man kan nog räkna med att det blir ett bra tag som Ryssland får spela inhemsk sport. Det är inte heller bara sporten och fotbollen som blivit påverkat i detta läget. Många varumärken, banker, företag har dragit sig ur Ryssland för gott. Det är inget bra tecken. Mer och mer negativ påverkan för Ryssland som land. Förmodligen kommer detta att gälla de flesta event, evenemenag och tävlingar inom sport.

Kan inte Ryssland gå vidare från Playoff i fotbolls VM?

Nej, precis. Det finns ingen möjlighet för Ryssland att delta i Fotbolls VM i Qatar 2022. Dom är diskade kan man med enkla ord beskriva det. Mycket tråkigt för det Ryska landslaget som på senare tid faktiskt höjd kvaliteten ganska mycket. Dom kommer inte att kunna spela en enda tävling nationellt. Sen att inte glömma bort alla spelare i det Ryska landslaget som spelare internationellt inom klubblagen. Dom får helt enkelt fortsätta på hemmaplan eller hoppas att Ryssland drar sig tillbaka i kriget och ger upp. Dock är det ingen som vet om Ryssland har en väg in den internationella fotbollen igen. Det återstår att se!

FAQ – Vanliga frågor och svar om Ryssland

Har FIFA och UEFA uteslutit Ryssland?

Ja det stämmer, för tillfället är Ryssland avstängda!

Kommer Ryssland att spela Playoff mot Polen?

Nej, Polen har gått vidare till Final, och får eventuellt möta Sverige om en plats till Fotbolls VM 2022

Får Ryssland spela någon internationell fotboll?

Nej, för tillfället är dom helt borta från fotbollen internationellt.

Hur länge pågår detta?

Det finns inget svar i nuläget som tyder på ett datum för förändring när det gäller Ryssland!

Relevanta artiklar