Premier League

Premier League och PLVi går igenom Premier League och dess historia, visste du att man äver kallar premier League för PL?

Fysik, hårda tacklingar, och balans sätts inte på prov på i någon annan liga än engelska Premier League. Oavsett vad så är det vad PL ligan ofta förknippas med i folkmun. Men den har mycket mer att erbjuda än leriga matcher i regniga Stoke. Därför har du väll hört ordspråket:

  1. Blod
  2. Svett
  3. Tårar

Att man hittar de “brutalaste närkamperna och tacklingarna i England” är något som man sällan missar. Högljudda supportrar och applåder efter en stenhård, näst intill helt oacceptabel tackling hittar man inte på någon annan plats än engelsk mark. Ungdomar som knappt nått junioråldern får höra föräldrarna på sidlinjen skrika “take him down” dvs “glidtackla honom” vilket leder till en “macho-kultur bland ungdomarna” som formar de till mer fysiska spelare. Trots denna “icke-sportslighet”, som många väljer att kalla det så finns det andra sidor som gör den engelska fotbollen till en kvalitativ produkt.

Länge har också den engelska fotbollen haft hög rivalitet mellan lagen, likaså bland supportrarna oavsett vilken division laget tillhör.

LagOrtHemmaarena
Manchester UnitedManchesterOld trafford
ArsenalLondonEmirates Stadium
ChelseaLondonStamford Bridge
LiverpoolLiverpoolAnfield
Tottenham HotspurLondonTottenham Hotspur Stadium
EvertonLiverpoolGoodison Park
Manchester CityManchesterEtihad Stadium
Newcastle UnitedNewcastleSt James' Park
Aston VillaBirminghamVilla Park
West Ham UnitedLondonLondons Olympiastadion

Försäsongen i Premier League

Försäsongerna för Premier League-klubbarna sägs vara de hårdaste men även konkurrensen i ligan är enorm.

  • Manchester City
  • Manchester United
  • Arsenal
  • Chelsea
  • Liverpool
  • Tottenham

Är dessutom lag som rullar fotboll i världsklass och man kan aldrig bara säker på vem som vinner ligan och vem som kniper de internationella cup-platserna, Champions och Europa League.

“Support your local team” är ett begrepp som gjort sig ett namn utanför engelsk mark, där den härstammar. Huliganismen och allt vad det innebär härstammar också från england, men också det alla klubbar tar avstånd från.

Huliganer i Premier League

“Huliganismkulturen är aldrig något klubbarna står bakom”. Det är dessutom en ytterst liten promille av alla fans som är “huliganer”.

Det fina med engelska supporterkulturen är att fansen verkligen är som en tolfte spelare för laget de håller på. Att se en fantastisk inramning på Liverpools hemmaborg, Anfield är något helt extra. Att se en hel publik sjunga låten “You”ll never walk alone” är något som till och med ger den mest hårdhudade människan gåshud. Stämningen är därför minst sagt magisk.

England må inte vara ligan med den absolut bästa fotbollen varje gång, men inramningarna och matcherna är av ren världsklass. Faciliteterna är otroligt bra och bevakningen av alla klubbar i media är osannolikt bra i jämförelse med hur det ser ut i resten av världen. Att de egna fansen skapar diverse “FAN-TV kanaler på YouTube och twitter” är inget undantag.

PL som skandalernas liga

Man brukar få höra att Premier League är skandalernas liga, iallafall om man läser engelsk press som är otroligt kritiska. Men vad beror det på? Tvivlar man på egna lagen i landet eller älskar de engelska fansen att läsa skvaller om andra klubbar och deras spelare?

Svaret är nej. Det som ligger bakom denna “tvivel” eller “förakt” som man också kan se det som. Handlar egentligen om att man har höga krav på de engelska klubbarna. Om du frågar en engelsman om vilken liga som är bäst och vilka som spelar bäst fotboll, så får du svaret; Premier League. Just för att både de ekonomiska tillgångarna och professionaliteten i den engelska högstadivisionen är den absolut bästa i fotbollsmarknaden. Redan i junioråldern börjar klubbarna spela in sina yngre talanger. De sätter dessa i ett rum med datorer med varsin handledare som går igenom vad spelaren gjort bra, och dåligt.

Tack för ung fotbollskultur PL

Utan den här tidiga skolningen så hade man inte fått se Dele Allis bländande spelförståelse. Vi hade heller inte fått se Jack Wilsheres enorma talang i PL. Som trots alla sina skador har lyckats bli en publikfavorit bland Arsenalfansen. Wayne Rooney hade aldrig varit engelsmännens Wayne Rooney och det kommersiella intresset för ligan hade inte funnits.

Men trots alla dessa engelsmän så är det en otroligt stor skara som består av spelare från andra delar av världen. Aguero, anfallsstjärnan i Manchester City som gjorde sin sista match under Champions League 2021. Eden Hazard och Willian som numer spelar i andra klubbar, men som skapade autobahn på Chelseas matcher, enkelriktat och sist men inte minst, Alexis Sanchez som de senaste säsongerna burit Arsenal på sina axlar, numera i Inter.

Vad beror detta på? Ett enkelt svar kan vara att lönerna är enorma, men det beror självklart inte bara på lönerna. “Då hade fler flyttat till Kina”. Men vad som är unikt för Premier League är fansens kärlek till fotbollen. I princip alla matcher som spelas är fullsatta och “fansen köar i flera år för att få tag på en säsongsbiljett”. Trots de höga priserna på dessa biljetter så ser man folk av alla olika samhällsklasser på läktarna i PL.

Att följa engelsk fotboll kan man göra av många anledningar och oavsett vilken syn på fotbollen man har så finns det något för alla.

Tipsbetting.se - FAQ - Vanliga frågor och svar om Premier League

FAQ – Vanliga frågor och svar om Premier League

Vad är Barclays?

Det är att annat namn för Premier League, det heter även Barclays Premier League!

Hur många lag lag tävlar i Premier League?

I ligan finns 20 lag som slåss om tronen för att bli Engelska mästarna.

När grundades Barclays?

Det grundades inte för inte alls så längesedan, år 1992/1993 vart första säsongen där ”Manchester United tog hem segern och blev titelvinnare”.

Vem har gjort flest mål i Barclays Premier League?

Det är den världskände: Alan Shearer som totalt dominerade i Newcastle United.

Vart kan man betta på Premier League?

Vi kan inte komma på någon sida hos oss som du inte skulle ”betta på Premier League”, välj din välj din spelsida hos oss när det är dags.
Glöm inte att också ha koll på Premier League spelschema för att veta nät ditt favoritlag ska spela.