Allsvenskan har startat igen 2022

allsvenskan-2022-tipsbetting

Allsvenskan har startat igen 2022

Nu har det många Svenskar väntat på startat igen den 2 April 2022. Vi menar såklart Allsvenskan i fotboll, vilket är Sveriges största fotbollsliga. Många inhemska lag som slåss om SM-guld och Europa spel, där man kan möta de stora lagen. Den Svenska ligan har enbart en plats till Champions League kval och två platser till Europa League kval. Det betyder att ettan får kval plats till Champions League och tvåan och trean kvalplats till Europa League. Så det finns många viktiga matcher att vinna för att ta sig hela vägen till Europa.

Men inte nog med det så är den största äran att vinna Allsvenskan såklart, att bli Svenska mästare. Förra året var det Malmö FF som tog hem pokalen tätt följt av AIK som hamnade på samma poäng och därefter Djurgården. Frågan är hur toppen ser ut i år. Det finns några lag som ser extra heta ut för säsongen men vilka det blir är ännu svårt att säga. Ännu har det bara spelats en match vardera, och lag som tog 3 poäng i första omgången är följande:

  • IFK Göteborg
  • Häcken
  • Djurgården
  • Mjällby
  • Sirius
  • Hammarby
  • Malmö FF
  • Varberg

Idag den 9 April så startar andra omgången och mycket kan hända. Det är alltid spännande såhär i starten av den allsvenska säsongen. Det sätter ofta en bra grund för resten av säsongen, i alla fall tills nästa uppehåll. Men den Svenska fotbollen är svår att sätta en prägel på, även de sämre och mindre lagen har chans att göra en bra säsong.

Nya lag i Allsvenskan 2022

Nya lag i Allsvenskan 2022 är IFK Värnamo, GIF Sundsvall och Helsingborgs IF. Både Sundsvall och Helsingborg har spelat i Allsvenskan många gånger. Men mest uppmärksammaste nykomlingen är ändå IFK Värnamo som gör sin första säsong i Allsvensk fotboll någonsin, vilket är väldigt häftigt. Första matchen var mot IFK Göteborg, där det blev förlust med 2-1. Man gjorde alltså sitt första Allsvenska mål genom tiderna, av spelaren Magashy som nu blivit historisk i klubben. Spännande att följa vilka lag som tar sig till toppen i år, i Sveriges bästa fotbollsliga fotbolls Allsvenskan.

Vanliga frågor och svar om Allsvenskan 2022

När startade Allsvenskan 2022

Den startade 2 April 2022

Vilket lag vann Allsvenskan 2021

Det var Malmö FF som tog hem titeln förra säsongen tätt följt av AIK och Djurgården.

Vilka lag är nya för säsongen 2022 i Allsvenskan?

Det är IFK Värnamo, GIF Sundsvall och Helsingborg IF

Hur många lag spelar i Allsvenskan 2022?

Det är 16 lag som spelar i Allsvenskan 2022

Relevanta artiklar