Cash Out 2023

Cash Out eller säkra en del av vinsten är en funktion som har blivit väldigt populärt bland spelare och spelbolag. Det handlar alltså om att öppna möjligheten till ett roligare spel men även ett alternativ för att kunna säkra upp sina spel. De flesta som brukar spela emellanåt har säkert varit med om ”skrällen” eller ”den där torsken” i slutminuterna. Syftet med funktionen är att ge spelaren möjligheten att sälja sitt spel under hela matchen fast till ett lägre summa pengar än vad som hade betalats ut vid ordinarie vinst. Förutsättningarna och summan baseras självklart på hur matchbilden och hur resultatet ser ut. Ett bra koncept för både spelarna men samtidigt väldigt bra för spelbolagen.

Cash out funktion

Ett exempel med säkra en del av vinsten

Ett spel på 1000kr placeras på en fotbollsmatch där hemmalaget har 5 gånger pengarna. Hemmalaget har presterat bra och oddset är generöst. En riktigt spännande match rakt igenom och är full av målchanser för båda lagen. Hemmalaget sätter första målet i första halvlek och leder matchen. Just nu kan spelet säljas med Cash Out för ca 1600kr då det är lång tid kvar av matchen. Andra halvlek börjar och bortalaget kvitterar på direkten. Nu är oddset nere på endast 500kr. Matchen är fortfarande riktigt aktiv och hemmalaget dunkar in 2-1 i 85 minuten med ett odds belopp på 3800kr då det bara är några minuter kvar av matchen.

De alternativ som finns är att säkra upp sitt spel och köpa ur sig för 3800kr eller låta matchen löpa. Vissa nöjer sig med 3800kr och kan pusta ut. Andra tycker att det är spännande och håller matchen ut för maximal vinstsumma. Väljer man att sälja spelet för 3800kr så spelar det ingen roll om spelet går förlorat, men låter man spelet vara så förlorar man pengarna. Oavsett vilket alternativ du tar så är det en väldigt bra funktion för den som vill säkra upp sina spel och släppa pressen.

Såhär fungerar cash out för betting

På vilka spela kan jag använda cash out?

Det varierar från spelbolag till spelbolag, vissa har det på fler marknader än andra och somliga har det inte alls som ett alternativ. Vanligtvis kan du använda cash out även om du placerar ditt spel innan matchstart men även när du placerar ett live bet. Om du har placerat ett bet så kan du många gånger begära att sälja ditt spel innan matcherna har överhuvudtaget har startat. Det gör du ofta om du ångrar ditt placerade bet, tänk bara på att summan du blir erbjuden i princip alltid är lägre än det du satsade från början.

Bör jag använda mig utav cash out funktion?

Det bestämmer du själv i alla lägen, vad har du för mål med din betting? Det du alltid bör ha i åtanke är att du i längden förlorar via cash out funktion. Med detta menar vi att du aldrig får ut det maximala beloppet utav din vinst. Det är en fördel för spelbolagen att erbjuda denna tjänst för att inte ge dig hela summan som kan bli. Många spelare är nöjda bara av att exempelvis dubbla sitt bet och sedan spela vidare. Detta oavsett om oddset de spelat på ger 5 gånger mer vid väntan på slutsignal. Där är cash out funktionen väldigt populär för snabba och smidiga avslut.

För och nackdelar med att säkra en del av vinsten

Det finns för och nackdelar med allt. Cash out kan ge dig lycka snabbt och hjälpa dig att spinna vidare in på nästa match snabbare än väntat. Cash out kan många gånger även rädda dig från att förlora hela insatsen om ditt bet i senare skede inte hade suttit. Det kan även hjälpa dig att kanske få en del av din insats tillbaka om du ser att en match du spelat inte speglar den förväntan du haft. Är du sugen på att skippa spelet och fortsätta med att prova slots istället så går det också!

Nackdelen med funktionen cash out är att du lätt gå på första bästa känsla och bara fokuserar på höga odds. Utan att tänka dig för och enbart för att nöja dig med att casha ut en förväntad summa pengar. Oftast fungerar inte det i längden och du börjar förlora när du slutat analysera dina egna bets. Du kan även många gånger casha ut helt i onödan för att säkra en del av vinsten. Detta när du istället bara kan låta kupongen sitta som en vinst. Spelbolagen erbjuder ofta lägre summor i cash out än vad man förtjänar. Det tänker man inte på om man inte räknar. Med det sagt finns det alltid två sidor på myntet och du väljer vilket som passar dig – kanske en kombination av att använda funktionen cash out och att inte använda den, någonstans där emellan.

Cash out i det “långa loppet”

Många gånger får vi frågan om “cash out lönar sig i det långa loppet”? Det är en fråga som i princip är omöjlig att besvara på! Om du i en perfekt värld skulle använda dig utav cash out i varje match som du bettar på och om det visar sig att du ändå alltid fick rätt i slutresultatet, då hade det varit en stor förlust för dig. För då cashar du ju ut en del av den potentiella vinsten på förhand till en mindre del av vad du egentligen skulle ha vunnit. Men vi alla vet att man inte har rätt alla gånger och att cash out faktiskt räddat flera utav oss många gånger. Dvs att vi säkrat en del av vinsten och så har vårt lag ändå förlorat till slut, så är man ändå nöjd med valet. Det bästa är nog att sluta tänka så, tänk istället på att vara nöjd med beslutet du har fattat och blicka framåt.

Spelbolag som erbjuder cash out

Majoriteten av spelbolag idag har hakat på trenden om Cash Out och erbjuder funktionen. Däremot finns det också en del som inte erbjuder det. I alla våra recensioner om spelbolag så skriver vi om spelbolaget erbjuder tjänsten eller inte. En sak som är viktig att tänka på är att när man använder oddsbonusar så räknas inte omsättningen in hos alla spelbolag vid användning av bonus. Det kan man enkelt kolla upp i villkoren eller fråga spelbolaget. Men som sagt väldigt många spelbolag erbjuder tjänsten idag.

SpelbolagErbjuder Cash outStort utbud
MrGreenJaJa
William HillJaJa
CampobetJaJa
No Account BetJaJa

Vanliga frågor och svar om cash out

FAQ – Vanliga frågor och svar om Cash out

Vad är Cash out egentligen?

Det är helt enkelt en funktion som gör det möjligt att sälja ditt spela innan spelet är avgjort. Oftast till lägre summa! Spelbolaget erbjuder den summan de tycker att spelet är värt.

Har alla spelbolag cash out funktion?

Nej, långt från alla spelbolag har denna funktion ännu. Du hittar dessa spelbolag här i vår lista.

Kan man ångra ett spel när man använt cash out?

Nej det är inte möjligt när spelet är sålt.

Vad är skillnaden på cash out och säkra en del av vinsten?

Det är ingen skillnad, bara olika namn. De fyller samma funktion, dvs att du kan stänga ett spel till en viss summa pengar innan spelet är avklarat.