Bettingstrategi 2023

Bettingstrategi är rätt väg mot en schysstare spelkassa och ett roligt bettande. Vi fördjupar oss i att att spela med Unit eller Units också.Här tar vi oss en titt på vilken bettingstrategi du kan använda dig utav när du ska bettta! En viktig faktor i det hela är spel med unit, vi ska kika på hur just du kan spela med units.

Bettingstrategi

Att ha en strategi bakom sitt spelande kan underlätta på fler olika sätt. Det gäller dig som är nybörjare men även erfaren spelare. Olika bettingstrategier kan hjälpa dig att vinna mer eller oftare, men även hjälpa dig att hålla koll på din spelkassa och förhoppningsvis få den att hålla ännu längre. Antingen bettar du helt på egen känsla utan att tänka dig för. Eller så vill du ta bettingen till en lite mer seriösare och mer kontrollerad nivå. Isåfall ska du applicera någon typ av bettingstrategi som passar just dig. Vi kommer att presentera en lösning med unit som du kan känna och klämma på för att se om du kan applicera detta för ditt spelande. Vi ska nämligen titta på alternativet att spela med unit och hur du kan spela med units.

Den första spelstrategin du behöver göra är att sätta upp en budget för dig och ditt spelande. Hur mycket ska jag spela för varje månad? Låt inte dig själv att passera den summan om du inte har råd att förlora den. Det är det första smarta steget du kommer att göra. Du kommer inte heller att spendera alla pengar på en och samma spel, speciellt inte om du är en nybörjare. Du kommer att sprida din risker på olika spel helt enkelt, lite som med aktier.

När din budget är satt

Innan du sätter igång och skapar dig själv någon eller några bettingstrategier så bör du ha läst på lite i våra Odds guider. Det gör du får att få en förståelse och för att få koll på vilka olika spelmetoder som finns att välja mellan. Du kanske bara vill köra en typ av betting, exempelvis antal mål eller halvtidsvinster som din specialitet. Därför är det viktigt att känna till de olika marknaderna för just ditt val. Ytterligare ett alternativ är givetvis att du kör ditt egna race och betta på allt möjligt, utan någon att ha någon tanke eller strategi bakom.

Det går också bra, men då kanske en av dina bettingstrategier i varje fall ska vara att ha koll på spelkassan på ett smart sätt. Du bör även ha koll på att den kan sina iväg väldigt fort. Spelkassan bör du ha koll på oavsett om du använder dig utav din egna eller andras spelstrategier.

Utöver din budget kanske du ska addera en till spärr till din bettingstrategi. Det skadar inte att sätta en spärr på hur många spel du max får lägga om dagen. Det underlättar för dig att inte sätta sprätt på pengarna snabbt och på allt möjligt utan att ha analyserat spelen.

Vi kommer att kika lite närmare på ett enkelt alternativ att förhålla sig till i vårt tycke. Vad vi tror är att den ger en mer behaglig bettingkänsla där du inte jagar förluster eller behöver höja insatserna vid varje tillfälle. Vi berättar fortfarande om att spela med unit och hur du spela med units framöver.

Spela med units

Units är inte ett ovanligt uttryck man hör där ute idag och är väldigt förekommande i olika bettingstrategier, även vi rekommenaderar att du ska spela med unit. Detta är en spelstrategi vi tycker om och rekommenderar att man provar. När man rekommenderar att spela med units så menar man att du ska satsa en viss procent utav din spelkassa. En unit för mig och dig kan alltså innebär två helt olika summor som vi placerar och ska spela med units. Detta för att jag kanske har en större spelkassa än dig, eller tvärtom. Man brukar normaltvis prata om 1 till 5 units, 1 motsvarar den lägsta insatsen och 5 motsvarar ett maxbet. Ett maxbet är vanligt att du ser i ett spel som har enorm potential och för högt odds enligt dig själv eller andra och ett minsta bet skulle vara en skräll, en högoddsare.

Vi tittar på ett exempel:

1. Säg att du har 10 000kr i din spelkassa som du nu ska spela för. Ska du spela med unit upp till 5 stycken,  så avser detta så här mycket av din spelkassa:

 • 1 unit = 1 procent av din spelkassa = 100kr
 • 2 units = 2 procent av din spelkassa = 200kr
 • 3 units = 3 procent av din spelkassa = 300kr
 • 4 units = 4 procent av din spelkassa = 400kr
 • 5 units = 5 procent av din spelkassa = 500kr

2. Det finns även de som vill spela med unit i 10 format. Maxtaket är densamma bara att insatsen kan bli lägre från din spelkassa då procenten blir fler:

 • 1 unit = 0.5 procent av din spelkassa = 50kr
 • 2 units = 1 procent av din spelkassa = 100kr
 • 3 units = 1.5 procent av din spelkassa = 150kr
 • 4 units = 2 procent av din spelkassa = 200kr
 • 5 units = 2.5 procent av din spelkassa = 250kr
 • 6 units = 3 procent av din spelkassa = 300kr
 • 7 units = 3.5 procent av din spelkassa = 350kr
 • 8 units = 4 procent av din spelkassa = 400kr
 • 9 units = 4.5 procent av din spelkassa = 450kr
 • 10 units = 5 procent av din spelkassa = 500kr

När du eller någon annan rekommenderar ett speltips så är ganska vanligt att man skriver något i stil med ”3av5 units som insats” eller ”6av10 units som insats”. Detta för att undvika prat om summor då det kan skilja så mycket från spelare till spelare när vi ska spela med unit.

Tabell för units

Antal units 1-5Procent av din budget som insatsExempel på 10 000 kronor
1 unit1%100 kronor
2 units2%200 kronor
3 units3%300 kronor
4 units4%400 kronor
5 units5%500 kronor
Antal units 1-10Procent av din budget som insatsExempel på 10 000 kronor
1 unit0,5%50 kronor
2 units1%100 kronor
3 units1,5%150 kronor
4 units2%200 kronor
5 units2,5%250 kronor
6 units3%300 kronor
7 units3,5%350 kronor
8 units4%400 kronor
9 units4,5%450 kronor
10 units5%500 kronor

Tänk på!

Normaltvis när du ska spela med units som insats så innebär detta även att dina insatser varierar. “Vad menar de då” tänker du nu? Jo, låt oss säga att du exempelvis vunnit och att din kassa har växt till 20 000kr, då innebär det att 1 unit för dig (av 5 möjliga) numer är 200kr alltså 1 procent av totalbeloppet. Samma sak gäller om du skulle förlora och kommer under din ursprungliga kassa på 10 000kr, då blir insatsen lägre istället baserat på hur stort belopp du har kvar.

Många spelare låter inte kassan överstiga exempelvis den satta spelkassan man har, i detta fall 10 000kr. Man tar då alltså ut alla vinster över 10 000kr och lägger dem på bankkontot för att fortsätta spela som om man nyligen börjat om. Men detta är givetvis en smaksak och bestäms från individ till individ.

Varför spela med units?

Unit är en riktigt bra metodik för att ha en stabil spelkassa och få den att hålla längre över tid.

Många gånger kan det vara obehagligt att prata summor man spelar för, man vet helt enkelt inte hur folk reagerar då alla reagerar olika. Då är det lite bättre att ha en form av mer anonym insats som unit där man helt enkelt inte pratar om den enskilde individens pengar.

Det underlättar även för att:

 1. Tänka till lite extra innan du placerar ditt spel
 2. Oroa dig över att förlora hela spelkassan
 3. Du inte ska spela för mer än det du har råd med
 4. Inte kan jaga förluster på samma sätt
 5. Minska på girigheten med högre insatser än maxbet om det skulle visa sig att du vinner mycket
 6. Satsa mindre om du kommer in i en trend där du börjar förlora mycket

Kortfattat är det en mycket bra grund och en fin bettingstrategi att spela med unit. Oavsett hur du spelar och den hjälper dig helt klart att ha kolla på din spelkassa!

Förklarat varför man ska spela med unit

Flatbet som bettingstrategi

Kanske inte direkt är raka motsatsen till unit, men med flatbet så har du inte olika nivåer på dina insatser. Det innebär i korthet att du satsar exakt samma summa varje gång bettar, oavsett förluster eller vinster. Har du exempel en kassa på 5000kr att betta för så satsar du 100kr (mer eller mindre bestämmer du själv) varje gång tills att du nått ditt mål eller tills att du förlorat din budget.

Fördelen här är om du är duktig lirare och ser en trend på att du mer eller mindre alltid vinner på dina placerade bets. Samtidigt bör du ha i åtanke att om du är i en svacka, så kan det snabbt gå utför i jämförelse med om du exempelvis skulle spela med units. Kanske en spelstrategi för dig? Kom ihåg att inte ha en för hög insats så du inte åker på en betlimit på spelsidan, dvs att du max får spela för ett visst belopp på ett event. Det kommer du känna av relativt snabbt om det sker.

Övriga spelstrategier som bettingstrategi

Det finns ett gäng klassiska spelstrategier du säker hört talats om eller läst om. Den ena går ut på att satsa mer vid förluster, den andra går ut på samma sak fast med mer komplexitet. Sedan har du den tredje där du satsar för mycket energi och pengar, så att det i slutändan inte var värt för dig att spela på. Sen får vi inte glömma att ju mer du ökar din insatser ju mer risk finns att du når en betlimit. Dvs en summa du ändå inte kommer kunna betta för då bolaget inte tillåter så höga belopp.

Vi försöker att göra det så enkelt som möjligt för dig och att du fortfarande ska tycka att det är kul att betta. Därför anser vi att det du läst är en riktigt bra grund till ditt bettande och möjliggör en bra kontroll över din kassa. Sedan kan du själv utveckla din egna bettingstrategistrategi och din egna regler, även det kan vara hur kul som helst. Ska du spela på casino och roulette så finns även en specfik metodik som heter Martingale strategi.

Testa “snöbollen” som bettingstrategi

Snöbollen som en taktik är mer av en roligare betting i mångas tycke, det hela går ut på att förvandla mindre belopp till en högre summa pengar. I snöbollen sätter du upp en budget pengar och ett mål på hur många gånger du ska “rulla snöbollen”. Vad du gör här är att du satsar all vinst och insats igen på nästa bet och repeterar X antal gånger som du satt upp som mål. På Facebook finns en bettinggrupp som spelar snöbollen ihop många gånger vid löning, gå med där om du är osäker!

Öppna flera konton hos Sveriges bästa spelbolag som spelstrategi

Att öppna flera konton är en fin bettingstrategi, du hittar konton med svensk spellicens som vi rekommenderar här. Med fler konton kan du enkelt jämför oddsen mellan bolagen och på så vis slippa gå miste om massa vinstpengar, det handlar bara om att vara smart. Du kan med hjälp av att ha flera konto som vi hjälpt dig att välja ut, många gånger få fler procent mer avkastning än att bara fokusera på en och samma spelsida. Det är en bra spelstrategi!

Analysera som en bettingstrategi

När det kommer till betting är det väldigt smart att inte låta hjärtat styra, huvudet är det vi ska använda när vi bettar och ska vinna. Självklar, någon gång ibland vill man säkert stötta sitt favoritlag och då får du välja hur du vill göra detta – med hjärta eller hjärna.

För att lyckas och öka våra chanser till att vinna måste vi analysera och göra läxan. Vill man inte göra läxan och analysera så kan man låta någon annan göra det åt dig. Som exempelvis vi i våra speltips som du kan läsa gratis hos oss.

Det finns mycket du kan läsa dig till om kommande event du ska placera dina pengar på.

Du kan kika på exempelvis:

-Historik

Även om dåtid inte alltid säger något om nutid så kan det ändå vara bra att kika på tidigare möten mellan lagen. De kan även ha spelat nyligen mot varandra. Hur har det gått? Har något utav laget det psykiska övertaget baserat på att de vunnit mycket innan och att de lever på gamla meriter som höjer dem?

-Dagsform

“Hur har lagen spelat det senaste”? Har vi en trend på förluster eller vinster? Mot vilka lag har vi förluster och vinster? Alla dessa frågor är bra att kika på för att bedöma om det handlar om starka vinster eller förväntade förluster mot bättre lag än vad som väntar nu. Det kan även vara enstaka spelare som har en dålig dagsform.

-Skador

Behöver vi ta höjd för skador? Avstängningar? Har vi toppspelare i favoritlaget som saknas så kanske det är en idé att tänka om, om ingen annan kan ersätta dessa.

-Startlista

Spelar du mycket på lagsport så är en väldigt klok bettingstrategi att ha koll på hur exempel en startelva ser ut hos laget i fotboll. Om det inte är ordinarie lag som spelar från start, eller att flera ordinarie spelare inte är med så kan det även här vara värt att kanske tänka om.

Listan kan göras längre givetvis, du kommer att hitta dina sätt att lyckas. Vi hjälper dig bara att bli varm i kläderna så att du kan ta nästa kliv in mot möjligheterna.

Vanliga frågor om bettingstrategi

FAQ – Vanlig frågor och svar om Bettingstrategi

Vinner jag alltid med rätt bettingstrategi?

Även de flesta spelproffsen skulle nog säga att man möter en förlust då och då. Vi skulle svara nej på den, självklart åker man på förluster och man kan åka på dem med en kontrollerad kassa. Hellre en kontrollerad kassa än att förlora allt. Därför rekommenderar vi att spela med unit.

Vad är en unit?

En unit eller flera units är en vissa procent av din spelkassa som insats du lägger. Du läser mer om detta på denna sidan för spelstrategi.

Hur länge räcker min spelkassa om jag spelar med units?

Hur långt är ett snöre? Allt beror givetvis på hur mycket du spelar, hur mycket du vinner eller förlorar. Du får göra en uppskattad bedömning baserat på det upplägg du valt att köra. Tanken med att spela med units är dock att din spelkassa ska hålla längre än normalt.

Hur mycket pengar bör jag ha i min spelkassa?

Du ska spela med så mycket pengar som du har råd att förlora, det är en gyllene regel. Förlora aldrig mer än så.

Vi hittar information om Unit, Units, bettingstrategi, spelkassa och mycket annat nyttigt.