Sport 2023

Här kommer denna härliga artikel om att spela på sport, eller sports betting man också kallar det. Vi och våra läsare älskar att betta på sport, vilket är en av det största anledningarna till att Tipsbetting.se finns och samtidigt största anledningen till att betta online. Sport finns i många olika varianter. Bollsporter, racket sporter, vintersporter, sommarsporter. Vissa sporter spelas tillsammans i form av lagsporter och andra på individ nivå där man utövar sporten ensam. Vad all sport har gemensamt är att på något sätt att vinna, om det så är i tävling eller för sig själv.

Att utöva en sport har alltid funnits sedan urminnes tider, även att spela på sport. Människan har alltid fascinerats av att hitta på sporter men också att utöva sport tillsammans, ett sätt att umgås, ett sätt att visa sig själv och hur duktig man är. Det har också alltid varit väldigt intressant att kolla på sport live när andra exempelvis spelar fotboll. Gå till en arena och kika på fotboll tillsammans med sina vänner.

Läs mer om sport

Betta på sport

Något som är väldigt populärt är att betta på sport 2023. Det förhöjer stämningen. En urusel fotbollsmatch kan kännas som Champions league final när man har spelat på matchen oavsett kvalitet. Det är vad sports betting helt enkelt handlar om.
Kolla och betta live på sport ger möjligheten att vinna pengar samtidigt som man kan känna spänningen i matchen. Att vara en del av matchen!

Betta på sport är helt enkelt väldigt roligt och det finns dom som kan livnära sig på att betta på sport. Då gäller det att hålla koll på de sporter man kan bäst och analysera alla spel väldigt mycket och tydligt. Även om det inte finns några garantier att ett sportsbetting spel sitter så finns det stora möjligheter att bli väldigt bra på att betta på sport om man har koll. Det gäller också våra gratis speltips som vi erbjuder på sidan. Som vi analyserar och skriver om. Det gäller att ha stenkoll på alla detaljer kring en sport eller en match.

Det gäller också att spela för pengar som man har råd att förlora och aldrig någonsin förvänta sig att det kommer att bli vinst. Skönheten i  betta på sport och matcher är att alla kan vinna, stora som små, bra eller dåliga. Så ha alltid det med i beräkningarna. Sports betting är alltid en chansning även om man har koll på lag och spelare i olika sporter.

Populära sporter att betta på

FotbollHockeyHandbollTennisGolfPadel
Populäritet 5/5Populäritet 5/5Populäritet 3/5Populäritet 4/5Populäritet 3/5Populäritet 2/5
Bra utbudBra utbudOk utbudBra utbudOk utbudLågt utbud
Finns hos många spelbolagFinns hos många spelbolagFinns hos spelbolagFinns hos många spelbolagFinns hos spelbolagFinns inte hos många spelbolag

Olympiska spelen

Här har vi en populär tävling för hela världen. Som går stapeln om två olika spel, den ena är vinterspelen och den andra är sommar spelen. Vilket säger ganska mycket om vad för typ av grenar man tävlar i under respektive tävling. Sommarspelen har inriktning på allt från simning, kanot, cykling, golf och fotboll. Medans vinterspelen består av curling, skidåkning, snowboard, konståkning och hockey. Självklart är detta enbart ett litet axplock av hundratals sporter. Men man kan enkelt säga att sommarspelen och vinterspelen speglar säsongerna då sporterna spelas mestadels. Sverige som en liten nation brukar ligga bra till i många sporter, i toppen när det gäller många sporter, oavsett om det gäller sommar eller vintersporter. Däremot så är Sverige såklart en av de bästa nationerna på vinterspelen vilket alltid är kul när vår kära nation ligger i toppen.

Fotboll

Men här har vi en av världens största sporter. Du hittar den i alla världens hörn. Men i slummen i Brasilien eller på en av det finaste arenorna i världen spelar inte så stor roll. Det är en sport som kopplar ihop människor från hela världen, fattig som rik. Så även om du själv inte spelar fotboll så går det att kika fotboll live på en arena eller på tv.

Men fotboll finns i alla olika klasser och nivåer. En sport som alla kan ha råd med, det krävs en boll och folk att spela med. Det fantastiska med denna sport är just gemenskapen som skapas i och runt om fotbollen. Vänner och familj samlas kring favorit laget eller landslaget. Ny bekantskaper skapas på fotbollsplanen eller kring fotbollen på något vis. Det är en helt fantastiskt med fotboll och som sagt en av världens största sporter.

Champions League

Champions League är en av det populäraste tävlingarna i världen efter EM och VM eller dess motsvarighet. Här tävlar de bästa fotbollslagen om att få bära den populära CL bucklan och visa att man är bäst i Europa. Alla lag har chans att kvala in till Champions League. Det gäller att komma på en bra placering i den inhemska ligan eller i vissa mindre ligor till och med vinna för att få en kval plats. Lyckas man att vinna Europa League så får man automatiskt en plats i Champions league.

Europa League

Europa League är också en väldigt populär turnering som kan ses som lillebror till Champions League. Här tävlar också de bästa lagen mot varann för att bli Europa mästare. Även Svenska lag har faktiskt vunnit denna turnering. Mot stora lag! De lag som åker ur Champions league eller slutar på top i ligan kan få en plats i turneringen. Andra lag kvalar hela vägen från vinst i ligan eller inhemska cupen. Alla lags dröm är att spela i Europa.

Fotbolls VM

Här har vi giganternas gigant! Fotbolls VM drömmen för alla landslag men även för landets invånare. Gammal som ung, rik som fattig, intresserad eller ointresserad av fotboll. Denna turnering skapar kalas över hela världen och går av stapeln enbart vart fjärde år. Förutom alla kval matcher och träningsmatcher så är det en intensiv turnering på ca 1 månad på sommaren. Det spelar ingen roll vilket land du än befinner dig i så kommer du mötas av fotbollsfans ute på gatorna, på barer, restauranger, på gator och torg. Men även i hemmen följs fotboll slaviskt hos dom flesta.

Drömmen för de flesta fotbollsspelare runt om i världen är att få representera sitt land och landslag i ett sammanhang som detta. Men att få vara en av få som faktiskt ska kämpa om att ta hem denna turnering eller åtminstone kämpa för att vinna så många matcher som möjligt. Det är 32 lag som gör upp om brons, silver och guld.

Vilka lag har vunnit VM:

 • Brasilien (5 gånger)
 • Italien (4 gånger)
 • Tyskland (4 gånger)
 • Uruguay (2 gånger)
 • Argentina (2 gånger)
 • Frankrike (2 gånger)
 • England (1 gång)
 • Spanien (1 gång)

Sverige i VM

Sverige har några gånger tagit sig väldigt bra i VM sammanhang. Exempelvis 1994 gänget som tog VM silver. När man var i USA och grävde efter guld. Det var en episk tillställning för oss Svenskar och hela världen kokade när Brasilien tillslut tog hem segern mot Italien i Finalen på straffar. Brasilien hade inte vunnit på 24 år.

År 2018 höll Ryssland i fotbolls VM. Framgångarna var stora för vårt Svenska landslag som faktiskt vann enormt bra matcher som exempelvis Sydkorea (1-0), Mexico (3-0), Schweiz (1-0) och tog oss hela vägen till kvartsfinal där vi tyvärr åkte ut mot England. Hela Sverige var i extas och sommaren var fantastisk i Sverige. Ett minne som alltid kommer att finnas med oss.

Sveriges landslag har blivit bättre och bättre hela tiden och vi avancerar i fifas ranknings liga hela tiden. Senaste VM var under 2022 där värdnationen var Qatar. Tyvärr spelade inte Sverige i detta VM, och finalen var mellan Frankrike och Argentina. Där Argentina vann.

Fotbolls EM

Här har vi giganternas gigant i Europa. Precis som när det gäller fotbolls VM så är detta en turnering full av prestige och glädje. Hela Europa samlas till denna fotbollsfest som spelas vart fjärde år. Alla vill vara landet i Europa som vinner guld och är bäst. Det som är så roligt är att det är så många fantastiskt bra landslag som faktiskt kommer från Europa, så konkurrensen är stenhård.

Även här så fylls gator och torg med fans och människor som vill fira sitt landslag eller bara är där för umgänget och stämningen. Allt grundar sig precis som med fotbolls VM, alla får vara med och känna pulsen av lycka och förväntan. Uteserveringar och roliga arrangemang finns över hela städer. Man känner fotboll i luften vart man än går. Helt underbart! Även fotbolls EM spelas under sommarhalvåret vilket är fantastiskt.

Vilka lag har vunnit EM:

 • Spanien (3 gånger)
 • Tyskland (2 gånger)
 • Frankrike (2 gånger)
 • Sovjetunionen (1 gång)
 • Italien (1 gång)
 • Tjeckoslovakien (1 gång)
 • Nederländerna (1 gång)
 • Danmark (1 gång)
 • Grekland (1 gång)
 • Portugal (1 gång)

Sverige i EM

Även här har Sverige aldrig vunnit något guld men däremot tog man tredjeplatsen tillsammans med Nederländerna på hemmaplan 1992 i Sverige.  Göteborg, Stockholm, Norrköping och Malmö var värdar för EM det året. Det var en riktig folkfest och mycket roligt hände under denna turnering.

Ett exempel är att vårat grannland Danmark först åkte ur i kvalet redan och egentligen inte hade någon plats i EM, men FD Jugoslavien fick inte vara med och spela i turneringen. Då fick Danmark en ny chans där man helt otroligt kom vidare till finalen och vann mot Tyskland 2-0 och tog EM guld.

När man mixar både VM och EM så är det inte så jätte lång väntan när man räknar in alla kvalmatcher.

Sveriges populäraste sporter

Odds på sport

När det gäller sports betting så kallar man det odds. Detta betyder alltså hur stor chans det är att ett lag, spelare eller spel vinner. Detta är alltså roten ur betting, utan odds skulle sports betting inte existera. Därför är det väldigt viktigt att hitta bra odds. Det kan skilja sig mycket från vilket spelbolag man hämtar oddset.

Många spelar på låga odds vilket ger mindre utdelning vid vinst men lägre risk, där är alla procent viktiga. Många sätter högre summor på lägre odds för att få mer pengar vid vinst. Sen har du också de som gillar sports betting med högre odds som ger mycket mer utdelning vid vinst men samtidigt en mycket högre risk. Det är vad sports betting och odds handlar om.

Vi samarbetar med de bästa spelbolagen i Sverige som erbjuder bäst odds. Vi rekommenderar spelbolag med bra odds inför varje gratis speltips som vi lägger ut här på tipsbetting.se, det ska vara enkelt och smidigt att spela på sport tillsammans med väldigt bra odds. Ett exempel på bra odds är våra partners Scandibet, men det finns många fler.

Sport på TV 

Det mesta går att hitta på TV som man kan kika på när man ska spela på sport. Allt från de mest populära sporterna som Fotboll, Hockey, Handboll, Tennis, Golf, Amerikansk fotboll, Baseball och Basket. Till mindre och ovanligare sporter som exempel Dart, Biljard, Hästsko kastning, det går att göra listan lång. Men det intressanta är att sport på TV är lätt dominerande om man kikar till hur många kanaler som faktiskt sänder sport. Man behöver alltså inte vara live i något land för att kunna se sitt favorit lag eller favorit person tävla.

Populäraste TV sporter i Sverige:

 • Fotboll
 • Hockey
 • Handboll
 • Golf
 • Innebandy
 • Basket
 • Amerikansk fotboll
 • Friidrott
 • Hästhoppning
 • Esport

FIFA Fotboll

Här har vi en klassiker som funnits sedan 1993 på olika konsoler, numera är Playstation och XBOX populäraste sättet att spela på. Här har grafik och känsla verkligen nått nivåer som är helt otroliga, man kan verkligen leva sig in i spelet och spela med sitt favorit lag. Eller skapa ett eget lag, hur som helst. FIFA är en av de e-sporter som faktiskt känns som är likvärdig upplägget hos en fysisk sport som fotboll. Du kan numera spela i ditt allsvenska lag eller ditt internationella lag och representera klubben online, tillsammans spela i ett lag. Vilket är helt fantastiskt! Vi hittar också EM och VM där prissummorna är enorma.

E-sport

Här kommer en stark kandidat till att bli en av de största sporter i världen. Många skulle inte kalla det för att betta på sport men andra tycker visst att det är så. Benämningen är idag e-sport, vilket såklart syftar på att det är elektroniska sporter. Men det senaste åren har det växt sig starkare och starkare. Mycket pengar är inblandat och finns numera i alla länder. Det du behöver är en dator och ett internet så kan du i princip befinna dig vart som helst för att kunna spela på sport elektroniska.

Många turneringar har tillkommit, som exempel, VM, EM och annat i flera olika typer av spel. Allt från klassikern Counter Strike eller fotbollens Fifa som gjort succé sedan 1993.

Populära e-sporter:

 • Counter Strike
 • Fifa
 • DOTA 2
 • League of legends
 • Heroes of the storm

Svenska legender på E-sport scenen:

 1. Emil ”HeatoN” Christensen (Counter strike)
 2. Patrik ”f0rest” Lindberg
 3. Jonathan ”Loda” Berg
 4. Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund
 5. Olof ”olofmeister” Kajbjer
 6. Martin ”Rekkles” Larsson
 7. Abdisamad ”SpawN” Mohamed
 8. Gustav ”s4” Magnusson
 9. Adam ”Armada” Lindgren
 10. Oskar ”LakermaN” Ljungström

Detta ämne kommer vi att spinna vidare med en egen artikel så oroa dig inte om att detta var allt om Esport. Vi kommer ha en väldigt stor guide om esport och betting tillsammans och hur populärt det har blivit att spela på e-sporter hos bettingsajter på nätet. Casino slots utvecklas av spelleverantörerna på samma sätt som andra datorspel.

Sportsbetting på esport

Sports betting hittar vi i allra högsta grad idag. Fler och fler spelbolag har fått upp ett intresse för sports betting på esport, vilket är väldigt roligt! Det finns alltid något att spela på i denna e-sport.

Kolla sport live

Något som vi på tipsbetting.se älskar är att kolla på fotboll och sport live. Det spelar egentligen ingen större roll om det är ett av favorit lagen eller spelare som man åker och kollar på. Gemenskapen och känslan är vad som gör sport så underbar att kolla på live. Stora arenor och fullt med folk som bara njuter av sporten som man då spelar. Man följer med den vibe som finns där och då.

Känslorna svämmar över, vissa är glada och andra gråter, men alla kommer dit med samma förväntan innan matchen startat. Vinna och gå därifrån med en seger. Oavsett om det är en helt vanlig match, en turnering eller mästerskap. Det går också att kolla på live sport stream på nätet.

Det går också att kolla på sporten idag via nyhetssidorna ibland som exempel Expressen sport, Aftonbladet sport, SVT sport.

Frågor och svar om sport

FAQ – Vanliga frågor och svar om sport

Vad innebär esport?

Det är en elektronisk sport, det vill säga datorspel.

Vart kan man spela på sport och e-sporter?

Det kan man göra genom att välja en av de bettingsidor som vi har i listan.

Vart hittar man bästa oddsen?

Det hittar man i varje speltips som vi annonserar ut gratis varje dag.  Där lägger vi upp speltipset tillsammans med spelet och vilket spelbolag som erbjuder oddset. Så det är enkelt att bara gå vidare från speltipsen.

Vad är sportsbetting?

Det är helt vanlig betting men eftersom man kan spela på sport som exempelvis fotboll så kallar man de för det.