OS Beijing 2022

OS Beijing 2022

OS Beijing 2022

Vinterspelen så kallade “OS Beijing 2022” är i full gång. Där man tävlar i vintersporter mot hela världen. Sverige som är en nation som är väldigt bra i många sporter, gör även ett väldigt fint vinter os 2022. Vart annat år så tävlas det i OS, man har ett vinter os och ett sommar os. Där sporterna är uppdelade i olika kategorier. Vinter os har mer sporter som utövas på vinter, så som exempelvis skidåkning, snowboard, hockey, skridskor och annat som är lite kallare sporter. Sen har vi sommar os som är mer åt det varma hållet, som exempelvis fotboll, basket, kanot, simning och mer varma sporter. Vintersporter är väldigt stort för Svenskar och andra nationer i Norden. Vilket har gett oss en hel del medaljer redan nu för detta året.

Sverige i OS Beijing 2022

I skrivande stund så ligger Sverige på en 5e plats totalt i världen med 18 medaljer. Varav 8 är raka guldmedaljer, 5 silvermedaljer och 5 bronsmedaljer. Det är ett strålande resultat för en liten nation som Sverige. Väldigt många talanger, både tjejer och killar. Som stolta kammar hem alla dessa fina medaljer tillsammans. Det kan man kalla riktiga krigare och atleter. Men ännu finns det medaljer att vinna, det ska bli väldigt spännande att se hur många medaljer som Sverige plockar hem när tävlingen är över. Man har redan slagit Svenskt rekord i antal medaljer någonsin vilket är en bragd bara i sig.

Vilka Svenskar har hittills fått medaljer?

Här kommer en liten lista på alla medaljer som är tagna redan.

GULDMEDALJER

 • Walter Wallberg (Puckelpist)
 • Sara Hector (Storslalom)
 • Sandra Näslund (Skicross)
 • Nils van der poel (5000 meter skridsko)
 • Nils van der poel (10000 meter skridsko)
 • Jonna Sundling (Längdskidor sprint)
 • Damlandslaget (Skidskyttestafett)

SILVERMEDALJER

 • Maja Dahlqvist (Längdskidor sprint)
 • Elvira Öberg (Skidskyttesprint)
 • Elvira Öberg (Skidskytte jaktstart)
 • Maja Dahlqvist och Jonna Sundling (Längdskidor springtstafett)

BRONSMEDALJER

 • Almida de val och Oscar Eriksson (Curling mixeddubbel)
 • Henrik Harlaut (Freestyle big air)
 • Damlandslaget (Längdskidor stafett)
 • Jesper Tjäder (Freeski slopestyle)

Dessa hjältar har tagit medaljer redan och vi kan förvänta oss flera medaljer under detta Vinter os i Beijin 2022 som är inne på sista dagen. Svenskarna har tränat hårt och många går all in för att ta hem mer vinster till kära hemlandet. Det som är så spännande är att OS är en tävling som förenar hela landet. Oavsett om det är sporter som man vanligtvis inte har någon kolla på eller är stor intresserad av. Så länge det är Sverige som tävlar så finns det en stolthet och en längtan efter vinster.

Hur länge håller vinter OS i Beijing 2002 på?

Detta Vinter OS startade den 4e Februari och slutar 20e Februari 2022. Så vi kan med stolthet säga att det är så bra jobbat av Sverige. Som faktiskt kan ta en 3e plats i denna turnering. Sen har vi grannlandet Norge som briljerat med 16 guld, 8 silver och 13 brons. Vilket ger dom en första plats som blir väldigt svårt att slå. Norge precis som Sverige är ett land som är väldigt duktiga på vintersporter. Mycket kul att se att två länder från Skandinavien är så överlägsna och bra i dessa sporter.

FAQ – Vanliga frågor och svar om Vinter OS i Beijing 2022

Är Sverige med som Nation i Vinter OS?

Ja, i allra högsta grad en av topp nationerna i detta OS.

Hur länge är Vinter OS i Beijing 2022?

Den håller på mellan 4e Februari och 20e Februari 2022.

Deltar både tjejer och killar?

Ja det är både killar och tjejer, ibland tillsammans.

Är Sverige bra i OS?

Sverige är ett av topp nationerna i detta vinter OS. Sverige har dessutom slagit medaljrekord. Vilket är mycket stort och en stor stolthet för hela Sverige.

 

Relevanta artiklar