Slutspurten i Allsvenskan 2021

Slutspurt-i-allsvenskan-2021

Slutspurten i Allsvenskan 2021

Slutspurten i Allsvenskan 2021 är nu fullt igång och slutfasen är här. Det finns 5 lag som har chansen till att faktiskt kunna kamma hem guldet. Däremot så har vissa lag lite närmare väg än andra. Ska man kika på statistiken så är toppkandidaterna Malmö FF på 54 poäng i skrivande stund. Den andra kandidaten är Djurgårdens IF som ligger på 53 poäng i skrivande stund. Mycket talar om att det är just dessa lag som kommer att fightas om guldet 2021.

Slutspurt-i-allsvenskan-2021

Men man ska aldrig säga aldrig. De andra 3 lagen är också i bra form just nu. Vi har AIK på 50 poäng, Elfsborg på 49 poäng och Hammarby på 46 poäng. Vägen för dessa lag är väldigt svårt, det gäller att topplagen förlorar alla matcher och de andra lagen kniper full pott i alla resterande 3 omgångar.

Malmö FF

Kikar man på Malmö FF så kan man säga att laget är mycket formstarkt, gruppspel i Champions League för tredje gången inom några år har gjort dom glödheta just nu. Men däremot måste man vara realistisk och säga att kvaliteten svajar om man jämför spel i Europa jämfört med Sverige. Även om dom just nu ligger etta i tabellen och har stor chans till att faktiskt ta hem ett allsvenskt guld igen. Men med det spelet dom visat i Champions League så borde dom dominera Svensk fotboll. Men precis som många andra lag så ger Champions League, Europa League en stor boost. Malmö har Häcken, Kalmar och Halmstad kvar att möta vilket är tre ganska stabila lag. Dessutom har man även Zenit kvar att möta i Champions League, vilket kan tömma laget på energi om man inte spelar smart med sina spelare. Det kan vara direkt avgörande för hur årets Allsvenskan avgörs.

Djurgården IF

Här har vi Stockholmslaget som vann SM-GULD senast 2018 och har imponerat stort i årets Allsvenskan. Just nu ligger man alltså ett poäng bakom stor favoriten Malmö FF. Man kunde nästan tro att Djurgården hade guldet i famnen redan. Men riktigt så enkelt skulle det inte bli då man åkte på stor torsk mot IFK Göteborg på bortaplan, 3-0 och man tappade första platsen. Men däremot så är det inte över ännu. Bra kandidat för att vinna Allsvenskan 2021. Djurgården har IFK Norrköping, Varberg BoIS och BK Häcken kvar att möta, vilket inte behöver vara helt säkra matcher att vinna.

Hur som helst så ska det bli väldigt spännande att se vilket lag som tar hem det. Dessa tre omgångar som är kvar kommer att bli väldigt spännande. Nu kan varje poäng vara avgörande. Sen ska vi inte glömma av att det faktiskt finns de lag som kan åka ur Allsvenskan och ner en division till Superettan. Eller de lag som faktiskt tar sig upp till Allsvenskan från Superettan. Det finns två lag som är klara för nedflyttning och det är Örebro och Östersund. Det är klart redan oavsett om de skulle vinna alla sina matcher. Det finns ett lag som är klar för Allsvenskan vilket är IFK Värnamo som ska bli spännande att följa då det är lagets första spel i Allsvenskan någonsin.

Relevanta artiklar