Sverige till VM 2018

Sverige till VM 2018 efter magi i playoff mot Italien. Det Svenska landslaget har tagit sig hela vägen till VM i Ryssland 2018. Man hamnade i en riktigt tuff grupp tillsammans med Frankrike, Holland, Bulgarien, Vitryssland, Luxemburg.

Vårat Sverige har kämpat hårt för att spela lika mot Holland och vinna mot Frankrike. Sverige blev tvåa i gruppen och efter en lottning mot Italien i playoff kändes det som en lång väg till VM. De Svenska spelarna har visat kämparglöd, gemenskap, prestige och uthållighet. Ett nytt landslag som visar gång på gång att man vill ta en VM plats.

Första mötet i playoff på hemmaplan startade bra och Sverige hade stora delar av matchen. I andra halvlek kommer Jakob Johansson in och sätter detta playoff mötes första och enda mål som tar Sverige till VM. Helt underbart att detta lag tog sig vidare oavsett om Italien är både mer rutinerade och bättre. Även om Italien spelade teater många gånger så höll man fokus på planen och satsade hela hjärtat på att gå vidare till VM.

Returmötet i Milano spelades ikväll så fick vi se ett Italien som pressade hela matchen utan några egentligen bra chanser. Sverige som stod emot Italiens press visade verkligen vad kämparglöd och styrka betyder.

När matchen på San Siro blåstes av så sprang de Svenska spelarna mot de Svenska journalisterna i glädje och tårar. Granqvist och CO kommer att bli hyllade världen över för denna prestige. Det är ett bra tag kvar till VM men ikväll är det fest för de Svenska spelarna. Samtidigt har vi alla Svenska fans som ikväll har fått skåda något alldeles extra.

Nu väntar den stora utmaningen att ta sig vidare i VM spel. Sverige må vara otippade till denna VM plats men vi kommer att kunna gå långt i turneringen och visa vilka vi är och vad vi kan. Vi är Sverige!!!!!

Relevanta artiklar