Speltips 26/12 Arsenal – Chelsea | Premier League

Speltips 26/12 Arsenal - Chelsea | Premier League

Speltips 26/12 Arsenal – Chelsea | Premier League
Vi har ett toppmöte att vända under söndagskvällen och det är inga mindre än Napoli som gästar Lazio på Stadio Olimpico.

Arsenals form är inte alls bra just nu och klubben går igenom den största motgången på väldigt många år. Man har förlorat fem av sina tio senaste matcher och har två oavgjorda samt tre vinster under dessa matcher. Man står på en 15e plats i ligan vilket är en otroligt mycket sämre plats än Arsenal bör ligga på. För Arsenals del så gäller det att man snart börjar plocka poäng eftersom att man endast har fyra poängs avstånd till nedflyttningsplacerade Fulham som står på en 18e plats. Arsenal är absolut ingen klubb som ens ska vara i närheten av en nedflyttningsstrid och ser man på laget så ser vi en salig blandning mellan talang och rutin. Arteta har inte lyckats få kontroll på laget och det är mycket stormigt i klubben just nu. En mycket tuff match mot Chelsea väntar för The Gunners. Ska man lyckas plocka poäng så behöver de offensiva spelarna börja leverera men det är framför allt backlinjen som behöver höja sig. Man har endast tre mål framåt under de fyra senaste samt släppt in åtta mål.

Chelsea står på en femteplats efter 14 spelade matcher och har plockat på sig 25 poäng. Vid en vinst samt om resterande resultat går vägen så har man chans att hoppa upp på en andraplats och man har ett mycket bra läge nu när man ställs mot Arsenal som har det mycket tufft för tillfället. I Premier League så har man under sina fem senaste matcher vunnit tre stycken, spelat oavgjort en gång och förlorat en gång. Man slog West Ham senast på hemmaplan i en övertygande 3-0 vinst och mycket talar för att man även plockar med sig hem tre poäng från Emirates Stadium på lördag. Det kommer troligtvis bli en tight match men Chelsea har en mycket klart bättre form än hemmalaget. Man har flera spelare med bra form för tillfället och inte allra minst Olivier Giroud som har varit avgörande under de senaste matcherna för londonklubben. Huruvida Frank Lampard överlistar Mikel Arteta återstår att se.

Speltips 26/12 Arsenal – Chelsea | Premier League

Speltips | Chelsea vinst | 2,05 gånger pengarna | OBS! Oddset är en rörlig siffra som kan komma att ha ändrats.

Motivering
I de fem senaste matcherna lagen emellan så har bägge lagen vunnit två matcher var och en match har slutat oavgjort. Historiskt sett så är detta londonderby ett jämnt möte och allt kan hända. Dock så kan vi konstatera att Arsenals form i nuläget är allt för svag för att vi ska kunna räkna med en vinst för hemmalaget. Mycket lutar åt en Chelsea vinst denna afton och när vi bjuds på en sen julklapp i form av 2,05 gånger insatsen så väljer vi att buga och bocka. Lycka till!

Matchen startar 18:30 och vi riktar ett stort tack till Scandibet för de generösa oddsen.  Tryck här för att ta del av kampanjen, ingen registrering krävs!

Relevanta artiklar