Speltips 20/3 Everton – Manchester City | FA Cup

Speltips 20/3 Everton - Manchester City | FA Cup

Speltips 20/3 Everton – Manchester City | FA Cup
Det är dags för ett möte i FA-Cupen där Everton tar emot ett Manchester City i god form.

Everton har en del skador och saknar Robin Olsen, Pickford, Delph, Doucouré och Jamers Rodriguez och med tanke på att första och andramålvakten saknas så är det dags för tredjemålvakten att ställa sig mellan stolparna och det blir inte direkt mot ett lag där han har råd att slappna av emot. Man har på senare tid haft en svajig form och kommer från två raka förluster, mot Burnley med 1-2 på hemmaplan och 2-0 förlust på bortaplan mot Chelsea. Nu ställs man dock mot ett betydligt starkare lag och behöver se till att spela på en hög nivå för att kunna tackla ut ligaledarna Manchester City. Everton står på en sjundeplats i ligan med sina 46 poäng och har inte råd att tappa mer poäng i Premier League om man ska ha någon chans att plocka fjärdeplatsen som är ockuperad av Chelsea med sina 51 poäng. Detta innebär att Everton inte direkt sätter högsta prio på FA-Cupen och vi har en tuff match att vänta oss sett ifrån Evertons utgångsläge med mängder av skador därtill.

Manchester City har en mycket bra form och har plockat vinst efter vinst bortsett från Manchesterderbyt där man på hemmaplan åkte på en tung 0-2 förlust mot stadsrivalen Manchester United. Man leder ligan med god marginal och har även tagit sig vidare i Champions League och i princip allt som florerar kring klubben blomstrar för tillfället. Nu ställs man mot Everton i en tuff match i FA-Cupen och Guardiola har chans att plocka hem en trippel och det blir ingen halvfart i denna match inte. Man saknar inga spelare inför detta möte men kommer högst troligt att välja at avlasta en del spelare för återhämtning och främst för skaderisken som ett tight spelschema medför. Ska man lyckas vinna detta möte så behöver man se till att fortsätta att spela en fin anfallsfotboll med possessionspel som man på hög nivå behärskar. Inga större konstigheter för Guardiolas City inför detta möte, en match där de på förhand bör vinna.

Speltips 20/3 Everton – Manchester City | FA Cup

Speltips | Båda lagen gör mål – Ja | 1,98 gånger insatsen | OBS! Oddset är en rörlig siffra som kan komma att ha ändrats.

Motivering
Man City är den självklara favoriten i detta möte men kommer att rotera på laget en hel del som sagt, detta öppnar upp för Everton och inte allra minst ett spel där bägge lagen gör mål. Chanser kommer att skapas och lyckas bägge lagen göra mål så får vi 1,98 gånger insatsen, mycket spelvärt för att vara en cupmatch. Lycka till!

Matchen startar 18:30 och vi riktar ett stort tack till William Hill för de generösa oddsen.  Tryck här för att ta del av kampanjen, ingen registrering krävs!

Relevanta artiklar