Speltips 19/9 Hellas Verona – Roma | Italienska Serie A

Speltips 19/9 Hellas Verona - Roma | Italienska Serie A

Speltips 19/9 Hellas Verona – Roma | Italienska Serie A
Återigen är det dags för en ny upplaga av Serie A och vi inleder säsongen 20/21 med ett speltips där Roma tas emot av Hellas Verona. En fullspäckad match väntar under lördagskvällen.

Hellas Verona gjorde en riktigt bra säsong med klubbens mått mätt och man slutade på en överraskande 9e plats med sina 49 poäng. Man visade sig vara ett otroligt starkt lag på hemmaplan och där har grunden legat till varför det gick så pass bra som det gjorde. Man är duktiga på att dra ner motståndarna i ett lägre matchtempo för att se till att få en så icke-händelserik match som möjligt. Inte alls kul att kolla på kan man tycka, men likväl är det ett effektivt vapen som många i Italien använder sig av när de ställs mot de större lagen. Det är dock inget som alltid är lätt att bemästra. Nu ställs man mot ett Roma som har en ny klubbägare och höga förväntningar hos fansen och kanske kan detta vara nyckeln för Hellas Verona i den här öppningsmatchen.

Roma såg under ett bra tag ut att plocka en plats i Champions League men det blev tyvärr inte mer än en femteplats och en direktplats i gruppspelet i Europa League. Man har under sommaren gjort sig av med Kolarov, som var en ytterback som gjorde många poäng. Man har även köpt loss Chris Smalling som var en viktig kugge i försvaret. Mkhitaryan har även anslutit permanent genom en bosman-övergång och det största utropstecknet Pedro har anslutit till Roma. Med en ny klubbägare och som vi nämnde tidigare, höga förväntningar hos fansen så inleder man säsongen på bortaplan mot ett hemmastarkt Hellas Verona. Ska Roma lyckas plocka tre pinnar i den här matchen så gäller det att man är vassa framåt, för många chanser får man sällan mot det hemmastarka Verona, och allt mindre pga att det är en öppningsmatch som i vanlig ordning brukar bestå av mer nerver än en match mitt i säsongen.

Speltips 19/9 Hellas Verona – Roma | Italienska Serie A

Sannolikhetsbedömning 3 av 5 | Under 2,5 mål (1,95 gånger pengarna) | OBS! Oddset är en rörlig siffra som kan komma att ha ändrats.

Motivering
Hur formen i dessa lag ser ut är svår att svara på med tanke på att man har haft spelare som spelat bl.a. Nations League och andra sejourer med sina landslag. Nu ställs bägge lagen mot varandra och en målsnål match är vad vi förväntar oss. Delvis för att det är ett typiskt drag i en öppningsmatch och även pga att Hellas Verona är duktiga på att hålla ett tätt försvarsspel, främst på hemmaplan. Utifrån de förutsättningarna så ser vi detta som en bra möjlighet att pricka rätt på under 2,5 mål.

Matchen startar 20:45 och vi riktar ett stort tack till Scandibet för de generösa oddsen.  Tryck här för att ta del av kampanjen, ingen registrering krävs!

Relevanta artiklar