Speltips 19/1 Leicester City – Chelsea | Premier League

Speltips 19/1 Leicester City - Chelsea | Premier League

Speltips 19/1 Leicester City – Chelsea | Premier League
Vi tar oss till de brittiska öarna och där har vi en toppmatch framför oss. Leicester City tar emot Chelsea i en match som är mycket viktig för bägge lagen.

Leicester City står på plats tre i tabellen som i år är ovanligt tajt. Mellan ligaledarna Manchester United och ligasexorna Everton så skiljer det endast fem poäng och värt att nämna är att Everton har en match mindre spelad. Man behöver alltså fortsätta plocka poäng för att inte riskera att halka ner och man har en mycket bra form i dagsläget. Endast en förlust under sina åtta senaste matcher i Premier League är en mycket stark siffra. Man slog Southampton på hemmaplan senast med 2-0 och man ser ut att ha ett mycket bättre försvarsspel än på länge. Man har släppt in sju mål under sina sju senaste matcher och att man trots detta endast förlorat en match säger en hel del om det offensiva spelet för Leicester. Det mesta går vägen och Leicesters press-spel ger utdelning och spelar en nyckelroll för Leicester. Man är dock svaga på att försvara sig mot kontringar och är svaga defensivt i de fasta situationerna, vilket kommer att bli en utmaning mot ett lag som Chelsea. Praet saknas och om lagets viktiga anfallare Jamie Vardy spelar är i dagsläget oklart. Man ställs mot ett Chelsea som har plockat en poäng efter sin formsvacka och det ska bli intressant att se hur Leicester löser uppgiften om Vardy uteblir ur truppen.

Chelsea har efter en tuffare period lyckats plocka sin första trepoängare i Premier League i helgen mot Fulham på bortaplan. Matchen slutade 0-1 och man hade ett enormt spelövertag, men lyckades tyvärr inte hitta rätt framför mål. Man har inte råd att missa de chanser som man hade mot Fulham. Mot ett defensivt starkt Leicester City så gäller det verkligen att man ser till att ta vara på sina chanser. För att undvika att halka efter allt för mycket så är det här en måstematch för Chelsea och med en måstematch så tillkommer det en hel del press i vanlig ordning. Man har ett otroligt bra lag på papper och har stjärnspelare som Ziyech, Pulisic, och Olivier Giroud längst fram i banan och bakom sig har de Jorginho, Kovacic och Mason Mount på mittfältet. N’golo Kanté ser ut att utebli ur truppen och Christensen missar förmodligen också matchen. För att plocka tre poäng så gäller det att Giroud gör en bra match och skapar ytor för yttrarna Pulisic och Ziyech och lyckas man med detta så kan Chelsea mycket väg kliva av plan med tre poäng i bagaget.

Speltips 19/1 Leicester City – Chelsea | Premier League

Speltips | Totalt över 7,5 avslut på mål | 1,73 gånger pengarna | OBS! Oddset är en rörlig siffra som kan komma att ha ändrats.

Motivering
Under detta möte så har vi mycket svårt att förutspå huruvida det blir Leicester eller Chelsea som drar det längsta strået. Därför så har vi kikat på andra spel och har fått upp ögonen för ett ”avslutsspel” som innebär att bägge lagen tillsammans totalt ligger bakom 7,5 skott på mål. Med tanke på att Chelsea är mycket offensivt balanserade utan Kanté så tror vi på att detta leder till många skott emot sig och även många skott framåt för Chelseas del. Spelet är minst lika intressant som matchen och vi önskar er alla som ryggar ett stort lycka till!

Matchen startar 21:15 och vi riktar ett stort tack till Mr Green för de generösa oddsen.  Tryck här för att ta del av kampanjen, ingen registrering krävs!

Relevanta artiklar