Speltips 18/12 Athletic Bilbao – Huesca | La Liga

Speltips 18/12 Athletic Bilbao - Huesca | La Liga

Speltips 18/12 Athletic Bilbao – Huesca | La Liga
Under torsdagen så har vi en midweek-omgång mellan Athletic Bilbao som tar emot Huesca som har börjat plocka poäng efter en tuff inledning.

Athletic Bilbao står på en 13e plats och har en betydligt bättre trupp än så. Baskerna underpresterar just nu och har det tufft. Man har en form som man inte lyckats vända och man har endast plockat två poäng under sina fyra senaste matcher. Nu gäller det att man plockar poäng mot bottenlaget Huesca i torsdagens drabbning. Man hade en tuff match i helgen mot Real Madrid på bortaplan där Raul Garcia tappade huvudet och plockade på sig två gula kort under matchens första kvart. Med en man mindre lyckades man vända 1-0 till 1-1 men förlorade sluytligen med 3-1 efter två mål av Karim Benzema. Nu ställs man mot ett helt klart svagare lag, men har därmed större press på sig att plocka poäng. Man har heller ingen bra form som talar för  vinst och man kommer behöva se till att spela ett solid försvarsspel för att kunna plocka en eller möjligtvis tre poäng. Bilbao har visat tidigare att de är ett defensivt starkt lag och om de presterar bättre med press på sig återstår att se.

Huesca har inte haft en enkel säsong och man har plockat elva poäng efter sina 13 spelade matcher. Man har vid en poäng eller vinst vid denna match möjlighet att klättra. Man vann senast mot Deportivo Alaves med 1-0 och spelade 3-3 matchen innan mot Granada på bortaplan. Huesca ser ut att kunna prestera när de väl har kniven mot strupen kan vi konstatera efter att de har plockat sex poäng under sina fem senaste matcher, vilket är ett bra facit om man ska lyckas säkra kontraktet i La Liga. Huesca har haft problem med sitt offensiva spel och har sällan gjort fler än ett mål per match. Man har heller inte hålit nollan mer än i den första omgången samt senast mot Deportivo Alaves och ska man lyckas plocka poäng mot Bilbao så gäller det att prestera offensivt och även defensivt. Man behöver tvinga Bilbao upp i banan för att kunna hitta ytorna bakom hemmalagets backlinje, som även är deras svaga länk.

Speltips 18/12 Athletic Bilbao – Huesca | La Liga

Speltips | Dubbelchans – X2 | 1,75 gånger pengarna | OBS! Oddset är en rörlig siffra som kan komma att ha ändrats.

Motivering
Senast klubbarna möttes så gick Bilbao ut som segrare i en ligamatch med 0-1 på bortaplan. Faktum är att Bilbao inte har förlorat någon av de fem senaste matcherna då klubbarna möt och har inte släppt in något mål under de tre senaste mötena. Dock så tror vi på en mycket jämn match och tror att Huesca har stora chanser till att plocka poäng i detta möte. Huruvida Huesca löser uppgiften eller ej återstår at se, men sett till bägge lagens former så bör Huesca kunna matcha Bilbao och plocka antingen en eller tre poäng i detta möte. 1,75 på X2 väljer vi att lägga våra kort på, vi håller tummarna!

Matchen startar 21:00 och vi riktar ett stort tack till William Hill för de generösa oddsen.  Tryck här för att ta del av kampanjen, ingen registrering krävs!

Relevanta artiklar