Speltips 11/7 Kroatien – England Semifinal VM

Speltips 11/7 Kroatien – England Semifinal VM | Det är dags för den andra och sista semifinalen och både Kroatien och England var inte favoriter att ta sig så här långt. Bägge lagen har gjort ett fint VM och är inte längre än två vinster bort ifrån att vara världsmästare.

Kroatien spelade inledningsvis en bländade fotboll i gruppspelet och så fort man tog sig vidare till åttondelsfinalen så var man stundtals väldigt bleka mot Danmark. Man skapade inte mycket chanser som man gjorde i gruppspelet och man var inte lycka trygga i försvarsspelet. Likadant såg det ut i kvartsfinalen mot Ryssland och där var man inte långt ifrån att åka ut och lyckades återigen ta sig vidare på straffar. Nu är det dags att ställas mot ett betydligt mer komplett lag än Danmark och Ryssland. Till skillnad från Danmark och Ryssland så har England en bättre spets och kan vara mer hotfulla mot Kroatiens. Om Kroatien lyckas hålla emot England i de fasta situationerna och i luftrummet så tror vi att man har stora chanser att ta sig vidare. Chanser kommer Kroatien definitivt att skapa och de måste även sitta.

England spelar sitt bästa VM på länge och har chansen att ta sig till en sensationell VM-final efter att ha slagit ut två defensivt starka lag, Uruguay och Sverige. England har visat sig vara stabila både offensivt och defensivt trots sin unga trupp. Englands styrka är deras offensiva spel och fasta situationer. De är otroligt starka i luftrummet och Kane lyckas hitta fria ytor med sina löpningar och har ofta resulterat i att han kommit till fina lägen och sex gånger har han lyckats få nätet att rassla. För att England ska ta sig vidare så gäller det att man är med på Kroatiens omställningar och lyckas med sin höga press bryta bollen. Så fort Rakitic får bollen så behöver man täcka av så mycket passningsytor som det bara går och bryta boll och hittills har Lingard, Kane och Dele Alli tilslsammans på anfallen lyckats med detta.

Speltips 11/7 Kroatien – England Semifinal VM

Sannolikhetsbedömning 3 av 5 | Kroatien att ta sig vidare (2,30 gånger insatsen)
Motivering | Vi tror på en jämn match där det är små marginaler som kommer att ha en betydande roll i matchen. Kroatien har haft lite problem men vi tror att de efter två mindre övertygande matcher höjer sig nu när de är så nära en eventuell VM-final. England har spelat bra och har imponerat många men vi vet att erfarenhet är en enorm fördel i en sån här match och därför så tror vi på att Kroatien blir laget som tar den sista finalplatsen.

Matchen mellan Kroatien – England startar 20:00 och vi riktar ett stort tack till Nordicbet för de generösa oddsen. Passa på som ny spelare att ta del av ett erbjudande med 100% bonus upp till 1000kr.

Kroatien att ta sig vidare | Odds 2,30 | Hos Nordicbet
Oddsen kan ha ändrats och spel sker på eget ansvar!

 

Relevanta artiklar