Speltips 11/10 Kroatien – Sverige | Play-off Nations League

Speltips 11/10 Kroatien - Sverige | Play-off Nations League

Speltips 11/10 Kroatien – Sverige | Play-off Nations League
Det är äntligen dags för ännu en match för Sverige i Nations League och den här gången mot Kroatien på bortaplan. En viktig match väntar för bägge lagen som står på noll poäng och att bägge nationerna går för tre poäng i den här matchen är ingen hemlighet.

Kroatien har noll poäng, men det ska tilläggas att den här gruppen är den tuffaste med tanke på att den består av Kroatien, Frankrike, Portugal och Sverige. Man har en riktigt bra trupp som besitter hög kvalité och man ska definitivt kunna plocka mer än noll poäng i den här gruppen. Man visade svar på tal gällande kvalité i VM när man kom tvåa bakom Frankrike. Man har världsspelare som Rakitic, Luka Modric, Kovacic, Perisic mfl. Kroatien den klara favoriten i detta möte och har alltså hög press på sig att slå Sverige. Ska man lyckas göra det så behöver man se till att spela sig igenom Sveriges backlinje snarare än att spela runt den längs kanterna, som Svenskarna ofta vill att man gör. Det ska bli otroligt spännande att se om Kroatien lyckas lösa den knuten.

Sverige har en bra trupp som har kvaliteterna och även bredden för att kunna slå Kroatien. Vi fick bevittna både kvalité och en bra bredd med tanke på att det var många icke-startspelare som startade mot Ryssland när Sverige kontrollerat kunde ta en 1-2 seger på bortaplan. Alexander Isak, Emil Forsberg, Victor Nilsson Lindelöf och Dejan Kulusevski är de som sticker ut mest och har även en bra form. Dock kan man diskutera Victors form med tanke på att han inte har en startplats i sitt Manchester United för tillfället. Det ska bli mycket intressant att se hur Janne Andersson lyckas mot Kroatien. Blågult kommer, som tidigare nämnt att styra ut kroaterna längs kanterna och inte centralt in i banan. Janne Andersson har en förmåga att få svenskarna att överprestera mot större nationer och om den här matchen blir en sådan återstår att se.

Speltips 11/10 Kroatien – Sverige | Play-off Nations League

Sannolikhetsbedömning 4 av 5 | Över 2,5 mål (2,09 gånger pengarna) | OBS! Oddset är en rörlig siffra som kan komma att ha ändrats.

Motivering
Vi tror på en match där Kroatien styr taktpinnen och där Sverige har mindre bollinnehav än kroaterna. Dock så bör Kroatien vara vakna när Sverige får boll högre upp i banan, för det är där blågult är giftiga, samt på de fasta situationerna, som vi sett så många gånger förr och inte allra minst mot Ryssland efter Sebastian Larssons fina inlägg till Alexander Isak som enkelt kunde nicka in bollen. Kroatien har även en stark offensiv men dock så har man inte riktigt kommit upp i den nivå som vi är vana att se. Med tanke på Kroatiens oförmåga att hindra bollar från att gå in i egen kasse så väljer vi att spela över 2,5 mål i matchen. Nämnvärt är att Kroatien släppt in hela åtta mål under sina två senaste matcher i Nations League.

Matchen startar 18:00 och vi riktar ett stort tack till No Account Bet för de generösa oddsen.  Tryck här för att ta del av kampanjen, ingen registrering krävs!

Relevanta artiklar