Smarkets

Smarkets Recension Februari 2023

Nu öppnar vi upp ögonen för något helt nytt och kikar på den unika spelplattformen Smarkets erbjuder, en spelbörs att betta via med spännande möjligheter – häng med du också!

Ut med det gamla och in med det nya – börja spela på Smarkets istället!

Är du som vi, och tusentals andra, som älskar att betta? Vill du kunna betta på allt från sport till politik? Då måste du testa Smarkets och deras spelbörs. Smarkets, uppstickaren på betting-marknaden, har funnits sedan 2008 men fick sin svenska spellicens 2020 och efter det har spelandet på plattformen bara ökat och ökat. Att spela på Smarkets är inte som att spela på vanliga odds eftersom du spelar mot andra spelare och inte ett spelbolag eller bookmaker. Det gör att du får betydligt bättre odds och betydligt större utdelning.

Prova något nytt – Gå över till Smarkets

Smarkets grundades 2008 och fick sin svenska spellicens 2020 genom  bolaget Smarkets (Malta) Limited. Företaget erbjuder en unik spelupplevelse där det är användaren själv som lägger upp odds, eller spelar på odds som lagts upp av andra användare. Detta gör att du kan hitta riktigt fina odds hos Smarkets, odds som du inte kan hitta någon annanstans. Att företaget har svensk spellicens gör att du kan känna dig både trygg och ha en säker spelupplevelse. Dessutom kan du självklart ta del av skattefria vinster.

Smarkets är inte din typiska bettingsida, det är en spelbörs. Det är en typ av bettande där du inte spelar mot ett traditionellt spelbolag, utan mot andra personer som spelar. Man kan säga att det är peer-to-peer betting. Det är som att sitta med polarna och betta utan mellanhänder. Det gör att du får en unik spel- och betting upplevelse som du inte kan få på många spelbolag idag.

Smarkets betting exchange, eller spelbörs, innebär att du får en betting upplevelse som du sannolikt inte tidigare är van vid. Det går att likna Smarkets spelbörs med att du handlar med resultatet, nästan på samma sätt som när du handlar med aktier. Oddsen på Smarkets spelbörs sätts inte av en traditionell bookmaker, eller spelbolag utan av andra spelare. Det gör att du inte blir begränsad till odds som sätts av spelbolagen.

Smarkets är inte det spelbolag som du säkert är van vid, utan tillhandahåller en plattform som möjliggör peer-to-peer betting, vilket just innebär att du spelar mot andra spelare.

Många professionella spelare spelar på Smarkets

Eftersom Smarkets är en plattform där spelarna både lägger spelen och bettar på dem, så sätter det högre krav på dig som spelare. Därför är Smarkets den perfekta plattformen för spel för dig som anser dig bättre än den genomsnittliga spelaren. Det gör att det är på Smarkets du kan vinna de riktigt stora vinsterna. Eftersom Smarkets inte tar samma risk, utan bara tillhandahåller plattformen, kommer du inte att begränsas av Smarkets. Du kommer alltså inte att bli bestraffad för att du är kunnig och vinner mycket. Detta gör också att det kanske inte är den optimala plattformen för nybörjaren, däremot kan det vara en väldigt bra plats att lära sig mer om betting och då framförallt odds betting. Det gör ju såklart dessutom att det finns en större risk, och att någon annan kan mer än dig, men det är väl lite det som är charmen med betting?

Så köper du ett spel hos Smarkets

Att köpa ett spel på Smarkets skiljer sig inte allt för mycket från din betting på de mer traditionella spelsidorna. Det första du behöver göra är att gå till den match som du vill spela på. Menyerna hos Smarkets är väldigt enkla att förstå, vilket gör det lätt att hitta de spel du vill spela på. Om du mot förmodan skulle ha svårt att hitta just det spel som du vill spela på finns det en smidig sökfunktion. När du har hittat det spel som du vill spela på, då är det de gröna oddsen du ska titta på. Dessa är de odds som de andra spelarna har lagt ut och som du kan välja att spela på.

Är du inte helt nöjd med de odds som ligger? Inga problem! Då kan du enkelt lägga ut en egen köp

order. En köporder innebär att du själv bestämmer vad du vill spela på och vilka odds du vill spela sen. Sen är det bara att vänta till att någon annan spelare accepterar och möter ditt spel. Du behöver alltså inte längre nöja dig med allt för dåliga odds.

Förstasidan hos Smarkets

Vad erbjuder Smarkets för spel?

Smarkets fokuserar helt och hållet på betting, och då främst sportsbetting, vilket har gjort att de har valt att lyfta in ett stort antal olika sporter, och har ett väldigt brett utbud av sporter. Eftersom spelbörser bygger på att spelare bettar med, eller mot, varandra kan det dessutom leda till att populära händelser som exempelvis politik kan komma att lyftas upp.

Populära spel hos Smarkets

Hur mycket provision tar Smarkets?

Eftersom Smarkets är en spelbörs och inte ett traditionellt spelbolag ser provisionsmodellen annorlunda ut. På ett traditionellt spelbolag tar spelbolaget vinsterna i form av oddsglappet på de olika spelalternativen. När du istället spelar på Smarkets, och spelar mot andra spelare, kan inte Smarkets använda samma modell för att få pengar till att driva och utveckla sidan.

Smarkets tar en grundprovision på alla spel. I skrivande stund ligger denna provision på 2% av nettovinsten. Det är denna nivå som gäller för de allra flesta spelarna. Utöver denna grundprovisionsnivå har Smarkets ytterligare 2 nivåer. En något lägre nivå för de personer som tillhör de som spelar mest, alternativt spenderar mest. Dessa tillhör proffsnivån. Det andra undantaget från grundnivån är de som har vunnit mest under en 12 månaders period. Dessa tillhör få den utvalda nivån.

  • Proffsnivå. Här tar Smarkets enbart ut 1 % av nettovinsterna. Alla som placerar minst 1500 spel alternativt satsar 12 000 000 under en månadsperiod måste välja proffsnivå för att kunna fortsätta köpa spel på Smarkets
  • Utvald nivå. Till denna kategori hamnar du som klassas som en av de mest framgångsrika spelarna. För att klassas som en av de mest framgångsrika behöver du ha en nettovinst på mer än 300.000 under de senaste 12 månaderna. Hamnar du på den utvalda nivån tar Smarkets en provision på 3% av nettovinsterna.

Alla dessa 3 nivåer är en av de lägsta i spelbranschen.

Smarkets spelfunktioner

Ingen spelsida är såklart komplett utan att bra, roliga och spännande spelfunktioner. Hos Smarkets finns det ett antal funktioner och spelsätt som garanterat kommer öka spänningen för dig som spelare.

Smarkets Live

Smarkets Live är som det låter, det är en live-funktion som är väldigt bra, och som kan ge dig som spelare otroligt bra odds. Självklart har du kanske inte samma stora utbud som de större aktörerna på marknaden, men då du spelar mot andra spelare så kan du hitta betydligt bättre odds än du någonsin skulle hitta på de mer traditionella sidorna som erbjuder live betting.

Bevakningslista

Med Smarkets bevakningslista kan du enkelt hålla koll på de odds och de matcher som du vill. Du kan dessutom enkelt justera vilka matcher och odds du vill ha särskilt bra koll på genom de smarta snabblänkarna.

Smarkets cash out

Det här är en otroligt smart funktion som du kan använda dig av om du vill ta ut dina pengar innan slutsignal, eller om du vill minimera dina eventuella förluster på ett köpt spel. Det är väldigt tydligt när du kan använda cash out funktionen, du kommer då se en grön cash out ruta bredvid den marknad du vill eller har spelat på.

Dina spel

Vill du ha koll på alla dina spel, och enkelt få en överblick av vad du har spelat på? Då kan du använda funktionen “dina spel”. Här hittar du alla dina aktiva och senaste spel. Även om standardfiltret är inställt på aktiva spel, kan du enkelt filtrera på flera andra filteralternativ.

  • Alla aktiva spel
  • Omatchade spel
  • För-satsning
  • Mot-satsning
  • Nyligen rättade spel
  • Delvis matchade spel

Köporder

Är du inte nöjd med de odds eller spel som erbjuds av de andra användarna? Nu är det äntligen slut på att nöja sig med dåliga odds. Hos Smarkets kan du enkelt välja att skapa en köporder. En köporder innebär att du själv väljer vad du vill spela på, och vilket odds du vill spela mot. Efter att ha skapat denna köporder klickar du på “köp”. Din order ligger då vilande till någon annan användare accepterar ditt bud.

Livebetting hos Smarkets

Vad är en spelbörs, hur fungerar den och hur köper du spel?

Du kanske inte har hört talas om en spelbörs tidigare? Ingen fara, det är fortfarande inte den vanligaste formen av online betting, även om det börjar bli mer och mer vanligt. Det finns dessutom bara ett par aktörer på den svenska marknaden som faktiskt klassas som just spelbörs i dagsläget.

När det gäller den spelbörs som tillhandahålls av Smarkets och spelbörser i största allmänhet så pratar vi inte om att placera spel som vi kanske är vana vid. Hos Smarkets, och andra spelbörser, pratar vi istället om att vi köper spel. Detta gäller då du vill agera spelare och köpa spel som andra spelare på plattformen erbjuder, eller säljer. Med det sagt så kan du även agera som säljare, vilket innebär att det är du som erbjuder andra spelare odds på matcher som du själv känner dig säker på.

Egentligen kan man säga att en spelbörs är precis samma sak som ett vanligt spelbolag, men med den skillnaden att det är just andra spelare som lägger ut spelen och oddsen och inte ett företag. Det finns alltså inget traditionellt spelbolag som tar ut några vinster på oddsen. Det gör i sin tur att oddsen och marginalerna är de högsta på marknaden.

En spelbörs tillhandahåller egentligen bara den plattform där spelare kan mötas och paras ihop med andra spelare för att komma överens om olika spel. Spelbörsen ger inga egna odds som besökarna kan spela på, utan det är verkligen den enda sanna formen av peer-to-peer spelande. Spelbörsen tar ut en provision för att tillhandahålla, underhålla och uppdatera sin plattform för att ge dig som spelare den allra bästa upplevelsen på alla de spel du vill spela på. I Smarkets fall ligger denna grundprovision på 2% av nettovinsterna (även om det finns 2 ytterligare provisionsnivåer som baseras på ditt spelande).

Sammanfattningsvis så är det så här en spelbörs fungerar. Plattformen som tillhandahålls matchar spelare med olika åsikter om ett givet resultat på en match, ett race eller en händelse. De olika parterna kommer överens om både insats och odds och sen är det resultatet som avgör vem som slutligen står som vinnare. Det som för många är det mest tilltalande med betting enligt spelbörsmodellen till skillnad från traditionell online betting är att spelarna får en mycket större flexibilitet i och med att du kan agera både spelare eller bookmaker. En spelbörs kan liknas vid en aktiebörs där du köper och / eller säljer andelar på ett evenemang istället för innehav.

Varför ska du använda en spelbörs?

Den främsta anledningen att spela på en spelbörs istället för en traditionell bettingsida är den flexibilitet som spelbörsen innebär. Du kan dels agera både spelare och bookmaker, vilket gör att du ökar dina möjligheter till vinst. Utöver den flexibilitet som spelbörsen innebär, kan du dessutom hitta odds som är betydligt bättre än de du kan hitta via traditionella betting sidor. Utöver det så kan du spela på betydligt fler evenemang än du kan göra via dina tidigare betting sidor, eftersom det är de övriga spelarna på plattformen som bestämmer vilka spel som ska vara tillgängliga vid varje given tidpunkt.

Hur skiljer sig en spelbörs från traditionell online betting?

Vid första anblick är det kanske inte så stora skillnader mellan en spelbörs och traditionell eller vanlig online betting men ju mer man tittar, desto fler skillnader hittar man. Den första och mest tydliga skillnaden mellan en spelbörs och vanlig online betting är att spelbörser är så kallade peer – to – peer plattformar. Vilket, enkelt förklarat, innebär att du spelar mot andra spelare och inte ett spelbolag. Plattformen påminner i sin grund om en aktiebörs där du antingen köper (backar) ett spel eller säljer (lay-spel) odds med särskilda resultat. Det innebär att det i mångt och mycket handlar mer om skicklighet än tur vid vinst på en spelbörs. Det finns ett flertal skillnader mellan de odds som du hittar på Smarkets spelbörs, och de odds som du hittar via en traditionell bookmaker eller spelbolag.

Framför allt, som tidigare nämnt, så kan du välja att backa ett spel eller lägga ut ett eget lay-spel som andra användare kan betta mot. Spelar du på en traditionell betting sida online så kan du enbart backa det spel som lagts av spelbolaget – ofta till ett betydligt sämre odds än du kan hitta på en spelbörs. En ytterligare skillnad mellan de båda är att du hos ett vanligt spelbolag, som tillhandahåller odds, bara kan spela mot de odds som det spelbolaget erbjuder. De traditionella spelbolagen tjänar på att du spelar, och sätter ofta oddsen i många fall till sin egen fördel. Det gör att du kan hitta betydligt bättre odds på en spelbörs som Smarkets. Man skulle kunna likna det med att oddsen mer drivs av tillgång och efterfrågan.

Varför ska du välja Smarkets?

Det första som måste sägas om att välja Smarkets framför din vanliga online betting är att det är otroligt roligt. Du får en helt unik och väldigt spännande spelupplevelse. Det är dessutom en plattform som direkt sätter ditt kunnande på prov eftersom du inte spelar mot ett klassiskt spelbolag, utan mot andra personer som, förhoppningsvis, även de förstår sig på betting och spel. Det är alltså en perfekt plattform för dig som redan är eller vill bli en hejare på online betting.

Att använda Smarkets nästa gång du ska betta, kommer ge dig flera fördelar, och kommer att ge dig en helt ny och unik spelupplevelse. Genom att hitta, eller rentav efterfråga, de odds som du vill spela mot kan du, med hjälp av din erfarenhet och ditt allmänna kunnande maximera dina utbetalningar och dina vinster. De som spelar på Smarkets ökar ständigt, vilket ytterligare ökar dina chanser att direkt hitta ett spel som har de odds och möjligheter som du faktiskt vill spela på.

Dina vinster kommer att vara större om du bettar via Smarkets istället för din vanliga betting sida. Detta av flera anledningar – dels för att oddsen inte generellt är till spelbolagets favör, och dels för att Smarkets tar ut en mindre avgift för dina vinster.

Du kan spela på betydligt fler sätt och otroligt många fler evenemang jämfört med de du kan hitta hos din vanliga spelsajt. Eftersom det är alla andra spelare som väljer vad det ska finnas för spel på plattformen. Det gör att du kan spela på allt från fotboll till ishockey, från motorsport till hästsport och politik. Hitta enkelt det som just du är intresserad av, och spela på det du kan bäst.

Det finns inga limiteringar när du bettar på så vis att du kan lägga fler kuponger av samma bet. Känner du dig riktigt säker på din sak, då kan du verkligen vinna stort!

Du kan dessutom själv agera bookmaker, och få andra att betta på de odds som du själv vill erbjuda kring olika live evenemang. Det gör att du inte blir låst av att enbart vara spelare, utan kan enkelt ta på dig bookmaker rollen själv.

Smarkets erbjuder ett flertal olika betalningsalternativ med de klassiska korten till trustly, Neteller och Skrill. Däremot saknas det i skrivande stund möjlighet att använda Swish för insättning. Dessutom får du snabbt ut dina vinster.

Bettingbonus hos Smarkets

Bonusar och omsättningskrav hos Smarkets

Som spelare på olika betting sidor har vi sedan 2019 mer eller mindre helt fått vänja oss vid att vi inte längre kan få välkomstbonusar när vi skapar konton på nya spelsidor. Smarkets har inte någon bonus idag.

Du bör dock vara medveten om att att insättningar som har gjort med Neteller och Skrill inte aktiverar bonuserbjudandet från Smarkets. Gör du din första insättning med Trustly? Tänk då på att du inte kan sätta in, eller plocka ut, mindre än 75 kr. Rekommendationen blir alltså att du gör din första insättning med ditt bankkort eller Trustly så att du är säker på att du kan ta del av bonusen. Hos Smarkets hjälpcenter kan du ta del av en fullständig lista med information om betalningsmetoderna och dess krav på insättningar och uttag, här hittar du minimum krav, avgifter och annat.

Kundtjänst och support hos spelbolaget

Sammanfattning

Smarkets är verkligen unikt och har ett väldigt brett och stort utbud av spel, sporter och odds. Smarkets är en av få som satsar på att slå sig bort från den traditionella betting marknaden genom att satsa på att vara en spelbörs och inte ett vanligt spelbolag. Genom att satsa på att vara en spelbörs ger dig som spelare schysstare betting, betting på dina villkor skulle man kunna säga. Detta eftersom Smarkets inte är direkt inblandade i  oddsen som finns på plattformen, utan det är du och de andra spelarna som skapar de olika spelen.

Smarkets har dessutom överlägsen teknologi gentemot de traditionella spelbolagen. Detta eftersom det mer är tillgång och efterfrågan som styr vad som visas, och inte nödvändigtvis de odds som spelbolagen helst vill att du ska spela på – de odds och spel som genererar störst inkomst till spelbolagen. Det gör att du enkelt kan lägga, eller för den sakens skull – skapa, det spel som du vill ha. Du kan, i viss utsträckning, ta på dig rollen som spelbolag eller bookmaker.

Utöver detta så finns det en uppsjö av live event som du kan satsa dina pengar på. Allt från sport till politik eller andra direktsända tv-händelser. Det är du och dina medspelare på plattformen som bestämmer och utformar de spel som finns tillgängliga för dig och alla andra.

Du kan enkelt spela genom den enhet som passar just dig, och dina aktuella preferenser. Det är lika enkelt att lägga dina bet via datorn som via mobilen eller surfplattan.

Insättningar och / eller uttag är inga konstigheter alls. Smarkets erbjuder de allra flesta betalningsmetoderna, däremot saknas i dagsläget möjlighet att betala via swish. Det som skiljer de olika betalningsmetoderna åt är de olika gränserna för hur mycket eller lite som du kan sätta in eller ut. Tänk på att använda betalkort eller Trustly på din första insättning för att ta del av det bonuserbjudande som Smarkets erbjuder. Gör du din insättning via Neteller eller Skrill kommer du inte kunna aktivera cashback erbjudandet på 100 kr. Och använder du Trustly är den lägsta insättningen 75 kr.

Om du någon gång har några frågor, funderingar, åsikter eller allmänt vill komma i kontakt med Smarkets, så har de en väldigt bra kundtjänst som du enkelt kan nå på flera olika sätt. Dels har de en chatt som är öppen dygnet runt, alla dagar i veckan. Du kan dessutom komma i kontakt med Smarkets via mail, telefon eller rent av över sociala plattformen Twitter.

Vi skulle absolut rekommendera Smarkets för dig som älskar betting och odds spel, men som vill ha lite mer av din betting, och inte längre vill nöja dig med de odds som erbjuds av spelbolagen, och som generellt och med sitt största syfte är att få så mycket pengar som möjligt av dig som spelare. Smarkets är för dig som vill spela på de vanliga oddsen som erbjuds av de flesta spelbolag, men som samtidigt vill ha möjlighet att betta på lite mer ovanliga saker som politik eller andra live händelser.

Sammanställning betyg hos Smarkets 1-5

InformationVårt betyg av SmarketsAnledning till betygFörbättringar
App5 av 5Välutvecklad och snabb app för mobila enheter, funkar kanon!Jobba ständigt med feedback från användarna.
Hjälpcenter4 av 5Svar på mycket vanliga frågor och i allmänhet bra information om Smarkets.Finns en del engelska man hellre skulle vilja få på Svenska.
Hemsidan för dator4 av 5Känns bra och vi ser inga större bekymmer! Man kommer direkt in till spelbörsen och det är dit vi vill.Större knapp för support hade inte skadat.
Utbud4 av 5Riktigt bra utbud att spela på och en mängd olika sporter att ta del utav.Forsätt att se över marknaden och addera fler urval, det kan bara bli bättre!
Unik spelsajt4 av 5Väldigt kul med en helt annorlunda standard av odds och betting. Det är inte den traditionella bettingen man är van vid.Vi hade uppskattat en tydlig informationssida direkt när vi kommer in på hemsidan, en sida som förklarar vad en spelbörs innebär och hur man spelar.

Vanliga frågor om Smarkets

Vanliga frågor och svar om spelbolaget

Vad är Smarkets spelbörs?

Smarkets spelbörs är inte som ditt traditionella spelbolag, utan det är spelarna som lägger upp spelen istället för spelbolaget. Det ger dig dessutom möjligheten att lägga upp dina egna odds och låta övriga spelare på plattformen spela mot dig. Det innebär att du får en helt unik spelupplevelse.

Varför ska jag betta på Smarkets?

Betting på Smarkets är för dig som vill ta din betting till en ny nivå, med Spelbörs. Att betta på en Spelbörs garanterar riktigt höga Odds på ett brett utbud av matcher, ligor och turneringar. Det är en renodlad Bettingsida som erbjuder dig att spela utan registrering.

Har Smarkets stort utbud?

Utbudet av sporter, marknader och Odds är riktigt bra på Smarkets, särskilt i jämförelse med andra Spelbolag med Spelbörs. Bland det breda utbudet som erbjuds ligger ett litet extra fokus på fotboll, hästkapplöpning, politik och tennis, men många andra sporter är tillgängliga.

Har Smarkets några bonusar?

Idag finns det ingen bonus hos Smarkets!

Hur länge gäller Smarkets bonus?

Bonusen, eller den cashback som erbjuds, är giltig under 60 dagar från det att du gör din första insättning. Efter 60 dagar går bonusen förlorad.

Har Smarkets snabba uttag?

Det beror på hur du har satt in pengarna på ditt betting konto. Om du använder Trustly så går både insättningar och uttag väldigt fort. I de fall som du inte blir ombedd av Smarkets att ytterligare verifiera dig och din identitet så kan uttagen gå så snabbt som bara på ett par minuter.

Har Smarkets svensk spellicens och vad betyder det?

Ja, Smarkets fick sin svenska licens under 2020. Det betyder att man får verka på den svenska marknaden med marknadsföring. Spelarna slipper betala skatt och spelandet är tryggt och säkert.

Är det tryggt att betta på Smarkets?

Ja, att betta på Smarkets är helt och hållet tryggt, och du kan känna dig fullständigt säker om du väljer att spela på en spelbörs som Smarkets. Smarkets har sedan 2020 svensk spellicens och använder sig uteslutande av säkra betalningsmetoder. Det gör att du alltid kan vara säker på att dina pengar hanteras på rätt sätt. Om du har några frågor kan du enkelt komma i kontakt med Smarkets kundtjänst.

Går det att logga in med Bank ID på Smarkets?

Ja, det går alldeles utmärkt att använda Bank ID för att skapa konto hos Smarkets. Du kan dessutom använda den mer traditionella inloggningsmetoden i form av mailadress och lösenord.

Vilka odds kan jag spela på om jag bettar på Smarkets?

Det finns inga specifika matcher eller sporter på Smarkets eftersom det är en spelbörs, vilket i korthet innebär att det är spelare som spelar mot varandra och alltså skapar spelen och oddsen. Självklart kan du hitta de vanligaste spelen även på Smarkets. På Smarkets kan du spela på allt från fotboll till ishockey. Från Formel 1 till greyhound. Från politik till Idol.

Vilka betalmetoder finns det på Smarkets?

Smarkets erbjuder ett antal olika betalmetoder för sina kunder:
● Visa
● MasterCard
● Maestro
● Neteller
● Skrill
● Trustly

Erbjuder Smarkets spel utan kontoregistrering?

Absolut, det är enkelt att komma igång med ditt bettande på Smarkets om du är ny spelare. Genom att använda dig av BankID som inloggningsmetod blir processen snabb, enkel och säker. Och ja, du kan fortfarande välja att skapa ett konto på klassiskt vis med mailadress och lösenord.

Har Smarkets en app?

Ja, Smarkets erbjuder en mycket bra app för sin produkt. En app som är väldigt lätt att förstå och använda.

Erbjuder Smarkets livestreaming av matcher?

Nej, inte i dagsläget. Men med tanke på den ökade trafiken och användandet så borde det inte vara helt uteslutet att det kommer komma en livestreaming funktion