Populära sporter att spela på i Sverige

Här tänkte vi kika lite på hur Svenskar spelar på sport. Vilka sporter som är populära och där intresset finns hos många. Självklart finns det en hel del olika sporter att spela på. Vilket gör att utbudet är enormt på vanliga sporter men också nya populära sporter. Generellt så är Fotboll i princip störst i världen när det kommer till betting. Förutom i Indien där Cricket ligger på topplistan. Men nu gäller det Sverige, där vi älskar sporter som Fotboll, Hockey, Skidor, Tennis, Handboll. Men även Padel är en sport som växt sig starkt i Sverige på senare år. Som sagt så är utbudet enormt!

Betting på Fotboll

Som sagt så är Fotboll den sport som är allra populärast att lägga ett bet på. I Sverige så är det många som spelar på sina favorit lag hemma i Sverige, men också internationella lag. Trenden ser ut att inhemsk fotboll växer för varje år och många uppskattar att spela på Allsvenska matcher. Till och med Superettan, div 1 och ännu lägre divisioner. Väldigt positivt.

Svenska lag tar sig ut i Europa och spelar i Champions League eller Europa League. Sen ska vi inte glömma alla Svenska landslagsmatcher som vi får ta del av ganska ofta. Där Sverige brukar prestera väldigt bra numera. Då ökar också spelandet på dessa matcher. Man kan säga att det som är absolut populärast att spela på är Svensk, Engelsk, Spansk och Italiensk fotboll när det gäller klubblag. Men när det gäller landslagsfotboll så hoppar även den ointresserade spelaren in titt som tätt.

Populära ligor och tävlingar att spela på:

 • Allsvenskan
 • Superettan
 • Champions League
 • Europa League
 • La Liga
 • Serie A
 • Landslagsmatcher
 • Premier League

Betting på Hockey

Här hittar vi en annan sport som ligger oss Svenskar nära hjärtat. Hockey, där Sverige är en av de bästa nationer i världen. Det kommer också med starka Svenska hockeylag både internationellt och inhemskt. Champions League för klubblag och VM, EM och OS för landslag. Precis som med fotboll så gillar vi Svenskar att spela på inhemsk hockey eller på landslagsnivå. Det som är roligt att skåda är att väldigt många Svenska spelare spelar i den Amerikansk hockey ligan NHL. Många anses vara de bästa spelarna någonsin. Det höjer också spelandet på NHL matcher.

Betting på Padel

Betting på Padel har blivit allt mer populärt med framfart av populäritet bland Svenskar att utöva sporten. Padel har växt sig fram som en stormvind i Sverige de senaste åren. Både intresse av att utöva sporten men också att följa sporten på proffs nivå! Detta har gjort att efterfrågan på att betta på padel också har ökat. Det har inte varit så många spelbolag som har erbjudit odds på padel tidigare. Men nu börjar det att ploppa upp lite här och var vilket är positivt. Sverige som land är generellt väldigt intresserade av Padel. Då detta är en sport som kan utövas i alla åldrar och grupper.

Betting på Tennis

Tennis är en sport som utövas av många Svenskar. Racketsporter har alltid varit en Svensk sport kan man säga, med stora stjärnor som Björn Borg en av tidernas legender i närtid. Tennis är populärt att både kolla på men också att betta på. Det finns mycket matcher, många varianter och mycket olika odds. Vilket gör att Tennis också tillhör en av de kategorier som Svenskar gillar att spela en slant på.

Betting på Handboll

Handboll är också en sport som utövas av många Svenskar. Där vi internationellt är väldigt bra och har ett bra landslag. Många följer de inhemska ligorna och följer sina lag. Då är det extra roligt att betta på. Sen är det högt tempo och mycket som händer under 60 minuters spel. Vilket bäddar för roliga spel och odds för den som gillar att betta. Det gör också att många väljer att kika på matcherna och spela samtidigt.

Travsport

Travsport är en av de mest traditionella sporterna att spela på. Vem vet inte vad V75 och Harry boy är. Eller har varit i en spelaffär som har både listor och tv apparater fullspäckat med travsport. Det är lite mer som en kultur att spela på hästar. Många spelar dock live eller via spelaffärer. Men på senare tid har online trav ökat också. Där man egentligen spelar på samma sätt som innan fast via dator eller mobil.

Tidigare var det enbart ATG som hade betting på trav. Dom är fortfarande störst på marknaden med sina klassiker. Som är fullt möjligt att spela på online såväl som live. Men många spelbolag har valt att utöka sina spel till travsport också. Med liknande spel och uppsättningar. Dessutom ännu fler varianter och odds på placeringar och kombinationsspel. Så Trav sport är en av Sveriges största sporter att betta på, men slagkraften online är inte högre än fotboll och hockey ännu.

Svenskar gillar att betta på sport

Det är väldigt många Svenskar som gillar att spela på sport. Olika mängder och sporter såklart. Vissa spelar några tior i månaden och andra högre belopp. Men det som gör det så intressant att spela på matcher och spel. Är just spänningen som livar upp en match eller tävling ännu mer. En tråkig fotbollsmatch kan vara rolig när man har spelat. Men självklart kan det svänga åt andra hållet där spelet tar över själva matchen. Man måste hitta en balans och det är upp till var och en när det gäller betting. Men att det är populärt är ingen överdrift.

Vilka sporter är populärast i Sverige att spela på? Dessa tycker vi:

 1. Fotboll
 2. Travsport
 3. Hockey
 4. Tennis
 5. Handboll

Det som är bra online är att odds och spel varierar från spelbolag. Och man behöver inte anpassa sig åt Svenska Spel som tidigare haft monopol i Sverige. Många olika varianter av spel och odds har gjorts möjligt via online casinon. Det går att spela på hörnor, mål, halvlekar och kort. Men också hundratals andra varianter. Dessutom går många att kombinera på samma lapp. Vilket kan höja spänningen ännu mer. Lägg in 10-15 matcher på samma kupong och beta av en efter en och förhoppningsvis vinna en bra summa på betting.

FAQ – Frågor och svar om populära sporter att spela på i Sverige

Vilka sporter är populärast att spela på i Sverige?

Det finns många populära sporter men några av de vanligaste och populäraste sporterna att spela på i Sverige är: Fotboll, hockey, Tennis, Padel, Handboll och travsport.

Finns alla sporter hos olika spelbolag?

De flesta spelbolag har liknande utbud, men det kan skilja sig åt. Bästa är att testa de olika spelbolagen.

Kan man betta online på alla sporter?

Ja det kan man göra! Men det varierar hos spelbolagen vilka spel och matcher som går att spela på. Eller sporter också!

Skiljer odds sig åt mellan spelbolagen?

Ja det gör det verkligen. Därför är det alltid viktigt att jämföra odds hos spelbolagen.