Malmö FF når gruppspelet i Champions League igen!

Malmö FF (MFF) når gruppspelet i Champions League igen, för tredje gången! På bara några år vilket är fantastiskt bra för ett Allsvenskt lag!

Malmö FF når gruppspelet i Champions League igen!

Det stämmer Malmö FF (MFF) har för tredje gången sedan 2014 så har det Allsvenska laget, lyckats knipa en Champions League plats. Det är ganska otroligt på många plan, först och främst med tanke på vilken nivå och kvalitét den Svenska fotbollen på klubbnivå håller jämfört med andra länder, dessutom är det enbart ett enda lag från Allsvenskan som får chans att kvala. Den resan från kval till gruppspel är inte att leka med kan man säga.

Malmö FF kval Champions League

Den lång vägen började med två möten i den första kvalomgången mot Lettland laget Riga FC med vinst 1-0 i första mötet MFF och kryss 1-1 in andra mötet. Därnäst var det finländarnas HJK Helsinki tur i andra kvalomgången att få smaka på torsken, första mötet 2-1 till MFF och andra mötet hela 2-2. Hela tiden har motståndet ökat, tredje kvalomgången blev det möte mot Skotska Rangers där båda matcherna slutade 2-1 till MFF. Sista och avgörande kvalomgången nummer fyra blev en hög press mot det bulgariska laget Ludogorets, som tidigare också spelat Champions League mot stora lag. Första mötet slutade med en 2-0 vinst till MFF och andra vände det till 2-1 vinst för Ludogorets. Vilket resulterade i att MFF för tredje gången på 7 år tagit sig vidare till gruppspelet i Champions League, vilken bedrift från detta lilla lag från Sverige.

Grupp lottning för Malmö FF Champions League

Torsdagen 26 Augusti lottades alla grupper i Champions League, därmed Malmö FF grupp. Det blir ett väldigt tufft motstånd för det Svenska laget, som ställer sig mot lag som Italienska Juventus, Engelska Chelsea och Ryska Zenit. Tre väldigt bra lag som har stor erfarenhet av Champions League och tufft motstånd.

Spelschema för Malmö FF Champions League:

  1. Juventus mot Malmö FF: 14/15 September
  2. Malmö FF mot Zenit: 28/29 September
  3. Malmö FF mot Chelsae: 19/20 Oktober
  4. Malmö FF mot Juventus: 2/3 November
  5. Zenit mot Malmö FF: 23/24 November
  6. Chelsea mot Malmö FF: 7/8 December

Mycket klirr i kassan för det Svenska laget

Det stämmer bra det, att ens ta sig till gruppspelet i Champions League så kan Malmöiterna redan där inkassera runt drygt 160 miljoner SEK, bara för att ha tagit sig den vägen. Sen bonusar på det för varje vinst eller kryss dom lyckas få med sig, Vinst: 28,6 miljoner SEK och ett kryss: 9,5 miljoner kronor per match. Så det kan bli en riktig Jackpott för MFF.

Dessutom så finns det en rankningspott från UEFA för Europeiska lag och turneringar som delas ut varje år, där man kollar på prestationer under en tioårs period, hur mycket MFF kommer att få är oklart, men man vet säkert att minimum 11.6 miljoner SEK. Så totalt under denna Champions league resa så pratar vi om 170-200 miljoner SEK för MFF.

Relevanta artiklar