Fotbolls VM 2018

Fotbolls VM 2018

Fotboll är helt underbar och det finns vissa tillfällen och turneringar som får de flesta människor att bli intresserade. Den största fotbollsturneringen i världen skapar gemenskap och laganda. Vi pratar om världsmästerskapen såklart. Alla världens länder gör upp om guld, silver och brons. Ca 200 landslag deltar i denna turnering som pågår i runt tre år. Då räknar vi alltså med alla kval som spelas. De bästa lagen som kvalar in och får en VM plats gör upp emellan. Gruppspelen landar på totalt 32 lag världen över. VM är var fjärde år och däremellan spelas exempel Europamästerskapen och Copa america. En riktig folkfest som hela världen deltar i vilket är helt underbart. Helt plötsligt så är de flesta länderna enade i den största sporthändelsen i världen. Oavsett om man befinner sig i Brasilien eller Sverige så luktar det fotboll överallt vilket är helt fantastiskt och magiskt på samma gång.

Denna omgången av världsmästerskapen kommer att hållas och spelas i Ryssland. Turneringen spelas mellan 14 Juni och 15 Juli 2018. Matcherna kommer att fördelas ut på de elva olika arenorna Ryssland har att erbjuda varav två finns i Moskva där finalen kommer att spelas. Ett stort land med mycket yta vilket blir en hel del resande för att nå alla orter där arenorna finns. Senaste VM i fotboll spelades i Brasilien som var värdnation 2014 i Rio de Janeiro där Tyskland vann hela mästerskapet.

Vi kommer på denna sida att uppdatera olika uppgifter och information om både kval och VM. Mycket information kommer handla om stormatcher och skrällar. Svenska landslaget har en god chans att kvala in till mästerskapet denna gången. Senaste gången Sverige var spelade i VM var 2006 i Tyskland. Äntligen kommer vårat blågula landslag vara med i Fotbolls VM 2018. Vi kommer att uppdatera så mycket som möjligt. Vi lägger också upp speltips under kval och VM.

SVERIGES MATCHER

Spelade: Sverige – Holland 1-1, Luxemburg – Sverige 0-1, Sverige – Bulgarien 3-0, Frankrike – Sverige 2-1, Sverige – Vitryssland 4-0, Sverige – Frankrike 2-1, Bulgarien – Sverige 3-2, Vitryssland – Sverige 0-4, Sverige – Luxemburg 8-0, Holland – Sverige 2-0, Sverige – Italien 1-0 och Italien – Sverige 0-0. Sverige i VM efter mötena mot Italien i playoff.

FÖLJ VM KVAL LIVE

I Sverige finns det många sätt att kika på VM kvalen live både på TV och via Streaming.
Kunder hos Betsson och Bethard har möjligheten att både spela och kolla live på matcherna via Streaming. Riktigt bra och härlig service från två av de största spelbolagen i världen. För att börja nyttja streamingtjänsterna så behöver man registrera sig och spela hos dom.

Registrera konto hos Betsson | Registrera konto hos Bethard
 

NYHETER OM VM 2018

Ryssland vann öppningsmatchen mot Saudiarabien med hela 5-0. Världsklass mål och Ryssland hade ett gott självförtroende på plan.

Nationer som är klara för VM är:

Brasilien, Belgien, Costa Rica, Egypten, England, Iran, Japan, Mexiko, Nigeria, Polen, Ryssland, Saudiarabien, Sydkorea, Spanien, Tyskland, Serbien, Portugal, Argentina, Panama, Island, Colombia, Frankrike och Uruguay.

Play-Off VM

Italien, Kroatien, Danmark, Grekland, Sverige, Schweiz, Nordirland och Irland. Lottningen vilka som möts i Play-off sker 17/11-17.

Här är Playoff matcherna som ska spelades:
Sverige–Italien
Nordirland–Schweiz
Danmark–Irland
Kroatien–Grekland

 

Svenska Landslaget

29/9-17: Saman Ghoddos väljer Irans landslag framför Sveriges landslag vilket han nu meddelar. Tråkigt nog!

02/10-17: På Lördag 7/10 så är det återigen dags för VM kval för Sverige. Denna gången mot Luxemburg på hemmaplan. En match som vi borde plocka hem men man ska dock aldrig underskatta de sämre lagen heller. Luxemburg spelade 0-0 mot Frankrike på bortaplan i senaste matchen. Vi hoppas självklart på en målrik match och ytterligare 3 poäng för Sverige!

07/10-17: Sverige fullständigt krossade Luxemburg med hela 8-0 som har fått hela världen att reagera. Sverige har nu skapat en god förutsättning mot tisdagens match som spelas mot Holland som måste vinna med minst 7 mål över Sverige för att ta andra platsen i gruppen. Sverige har ett riktigt fint läge att ta andra platsen. Skulle Sverige dessutom vinna matchen mot Holland och Frankrike förlora eller spela lika i matchen mot Vitryssland så går Svenska landslaget direkt till VM annars blir det Playoff. Möjligheterna finns då att vi återigen får möta Danmark.

09/10-17: Nu väntar en avgörande match på Tisdag mellan Sverige och Holland som vi skrev om tidigare.
Sverige kanske tar sig till VM denna gången. Spelarna, tränarna och fansen är super taggade för en VM plats. Det vi kan hålla på är att Sverige samlar så mycket målskillnad som möjligt och dessutom vinner matchen mot Holland. Det vi måste hoppas på är att Frankrike tappar poäng mot Vitryssland.

10/10-17: Sverige tog sig vidare till Play-off i mötet borta mot Holland med en förlust på 2-0 vilket är skapligt då man hade råd att förlrlora med 6 bollar. Sverige gjorde inte världens bästa match men hade kolla på matchen vilket gjorde det svårt för holländarna att ens ha en gnutta chans till att ta sig vidare. Nu väntar lottningen av vilka som möter varann. Sverige kan få möta Danmark, Schweiz, Kroatien eller Italien. Hur som helst så är inga lag direkt enkla att spela emot.

17/10-17: Sverige blev lottade mot Italien i Playoff. En av de svårast motstånden i gruppen som vi kunde få. Förhoppningsvis kommer detta få de Svenska spelarna att kämpa på och ge allt för att ta sig vidare till VM. Italien spelar nästan alla mästerskap och brukar inte åka ur. Dessutom har dom både vunnit VM och EM. Sverige börjar på hemmaplan.

10/11-17: Nu är det dags för första matchen av två i Sveriges playoff möte mot Italien i jakt på en VM plats. Förhoppningarna är stora bland Svenska fans och hela nationen. Läs speltips för matchen. Möjlig startelva för Sverige mot Italien: Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Nilsson-Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen. Heja Sverige!

11/11-17: Sverige vann mot Italien med 1-0 i första playoff mötet. En riktigt fin match av Sverige som spelade ut Italien. Sverige började offensivt direkt och hade största delen av första halvlek. Man kom till flera bra lägen och visade en enorm passion. Jakob Johansson blev inbytt och gjorde mål nästan direkt. Nu väntar returmötet redan på Måndag i Milano. Marcus berg drog på sig ett gul kort och missar nästa match. Däremot så missar även Veratti nästa match vilket kan ses som en nyckelspelare i Italien. Det kommer inte att bli lätt att möta Italien på bortaplan men Sverige spelar bra. Italien måste vinna med två mål för att gå vidare. Vid kryss så går Sverige vidare direkt och ett bortamål för Sverige skulle tvinga Italienarna att lägga minst tre mål.

13/11-17: Sverige är vidare till VM efter 0-0 ikväll mot Italien. En riktig rysarmatch där Italien pressade hela matchen. Däremot så hade dom inte jätte många direkt chanser till att lägga mål. Sverige hade några målchanser men inget som satt. Sverige var riktiga hjältar ikväll och försvarade så bra mot stornationen Italien. Matchen slutade 0-0 och Sverige är vidare till VM i Ryssland 2018 vilket är underbart.

01/12-17: Idag klockan 16.00 så sker lottningen för alla lag som gått vidare. Det kommer att bli väldigt spännande att se i vilken grupp Sverige hamnar i och vilka lag som vi får möta. Det finns en hel del nationer som vore bäst men alla lag har ändå en viss kvalitét då man tagit sig till VM spel. Man kan följa lottningen på Sportkanalen, SVT och Cmore.

Sveriges grupp blir följande Tyskland, Mexiko, Sverige och Sydkorea vilket blir en väldigt rolig grupp men kan bli hårt motstånd för Sverige.